Johan Lindström Septett

Kremen fra øst for kjølen

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 250/200
  • Kjøp billett her!

The best of Sweden

Er det lov å angre på unionsoppløsningen? Denne septetten må være det nærmeste vi kommer et svensk all star-band, og kan få hvem som helst til å ville levere inn det røde passet. Gitaristen Johan Lindström har vært overalt på norske scener de siste åra: I banda til Susanne Sundfør og Ane Brun, i Tonbruket, sammen med Goran Kajfes eller Per Texas Johansson, men har av en eller annen grunn ikke seilt så mye under eget flagg.

Men med et orkester som samler kremen av jazzfolk øst for kjølen og Music for Empty Halls, som Audun Vinger i DN kalte årets store plate i åpen klasse og Jazznytt hevdet var “perfekt”, under armen, kan vi trygt si at det har det blitt endring på! Musikken er filmatisk og frigjort – her er det ingen sjangerreimer som strammer – og kan den snart glemte kunsten å ta seg tid. Før den hogger til så hjerterøttene flagrer.

Johan Lindström – steelgitar, Jonas Kullhammar – saksofon, Per Texas Johansson – klarinett, Mats Älekling – trombone, Jesper Nordenström – piano, Torbjörn Zetterberg – bass, Konrad Agnas – trommer