Klassisk på Victoria: Grieg Trio

Utvidet triomagi

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 390/290
  • Kjøp billett her!

Classical music meets jazz in an informal and friendly setting

Vi gleder oss til nok en fabelaktig kveld med Klassisk på Victoria! «Vår» jazzist er Tore Brunborg som sammen med Grieg Trio skal gjøre spennende, nye ting med Dvorak og Sjostakovitsj. Det er fortsatt ledige billetter OG våre sesongkort gjelder, så kom og opplev dette unike sjangermøtet!

Klassisk på Victoria er i ferd med å få et skikkelig fotfeste. Grunnidéen til arrangørene Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand er møtet mellom klassisk- og friere musikk ble i forrige runde utvidet også til dans, så at settingen på Victoria har rom for mye lek også er tydelig!

I kveld er det den fabelaktige Grieg Trio som er i sentrum av begivenhetene. Dmitri Schostakovichs Trio i c-moll nr.1 og Antonín Dvoraks Trio i e-moll (Dumky) står på programmet, og mer kommer. Gjestene og det videre programmet drypper vi inn etterhvert, innfallene må du være der for å oppleve! Velkommen til et nytt, herlig møte hos oss!

Grieg Trio puster og vibrerer sammen, en modig gjeng som kan kaste seg ut på dypt vann med stor selvtillit. I 30 år har de forbløffet og begeistret, de er tre solister som har funnet et helhetlig uttrykk hvor de stadig flytter grenser i vendinger og tonespråk. Ikveld er scenekanten lav og mye kan skje, noter vil flagre!

Sølve Sigerland – fiolin, Ellen Margrete Flesjø – cello, Vebjørn Anvik – piano

«It`s playing was everything one wants from a trio: precise, balanced, beautifully nuanced and shaped in a way that lets a listener see into the music rather than through it.»

Om Klassisk på Victoria
Arrangørene Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand inviterer til sjangersprengende konsertkvelder på Victoria hele våren! Duoen setter skaperglede og spillegleden i høysetet, og setter fantastiske utøvere av klassisk musikk sammen med musikere fra “friere” sjangere. Her skal man oppleve kammermusikk i en litt mer uformell og avslappet atmosfære med fokus på kommunikasjon, overraskelser og kreativitet.

Klassisk på Victoria har et åpent program, men ganske sikkert er det at det skal fremføres nyskrevet musikk, en førstegangs- eller andregangsframføring av et nytt verk. Før i tiden var det også en tradisjon blant klassiske musikere å “debutere” i Universitetets aula. Den tradisjonen vil Klassisk på Victoria ta tilbake, og vil hver gang presentere en debuterende utøver i samarbeid med utdanningsinstitusjonene våre.

Du vil også oppleve prima vista-, eller bladspill, som vel er det nærmeste klassisk kommer en jam session. Her får musikerne utdelt noter og spiller musikken uten å ha sett den på forhånd. Litt som å sette utfor en slalombakke uten å ha sett løypa på forhånd, og like spennende for alle!

Dette skal bli en spennende vår for det klassiske og improviserende feltet – samspilt!

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene i serien!