Jazzradioens venner: Per Borthen Swing Department

En aften for swing og mainstream

  • Torsdag 25. oktober 2012
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 250
  • Kjøp billett her!

Jazzradioens venner er et initiativ fra ildsjelene Tore Sandnæs, Peter Malling og Stein Kagge. De ønsker å presentere jazzgodbiter fra swing og mainstream-tradisjonen. I løpet av fire konserter denne høsten vil du få anledning til å høre landets yppertste musikerere innen denne sjangerern.

Per Borthen Swing Department har holdt det gående siden 1966, og har opptrått på en rekke jazzfestivaler, radio og TV. Bandet spiller standardlåter i arrangementer av pianist Svein Alfredsen. Vokalist Laila Dalseth har vært tilknyttet bandet siden 1970. Det er duket for en swingende aften med et knippe av sjangerens fremste musikere.

Per Borthen (trompet), Laila Dalseth (vokal), Knut Riisnæs (sax), Johan Bergli (sax), Harald Halvorsen (trombone), Svein Alfredsen (piano), Sture Jansson (bass), Finn Torgersen (trommer).

«Vi er glade for at et godt voksent jazzpublikum og musikere nå får et skikkelig tilbud for å høre/spille jazzen man selv har vokst opp med og har et nært forhold til. Det er spesielt viktig og særdeles gledelig at vi på vegne av den voksne jazzgenerasjonen har fått til dette samarbeide med Nasjonal Jazzscene som er live-jazzens ansikt utad i Norge. Det er vårt ønske å trekke en linje fra Metropol og Malla-tiden og frem til dagens Nasjonal jazzscene» Tore Sandnæs