Maria João & Mário Laginha

Portugisisk duomagi

  • Onsdag 24. oktober 2012
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 200/150. d
  • Kjøp billett her!

Radarparet Maria João og Mário Laginha har gitt ut et dusin plater sammen og vel så det. Det er med andre ord en samspilt duo som skal varme Oslos høstkalde jazzpublikum. Portugisisk jazz er kanskje ikke den aller best representerte sjangeren på norske klubbscener. I oktober gjør vi likevel et forsøk på å rette opp inntrykket og presenterer en vaskeekte, portugisisk stjerne! Publikum kan vente seg glødende, eruptiv jazzvokal og fado-melankolske stemninger i intimt samspill med pianist Laginha.

Maria João er udiskutabelt det største navnet inne portugisk jazz, og i den europeiske eliteklassen. Karrieren strekker seg tilbake til åttitallet og inneholder samarbeid med storheter som Joe Zawinul, Bobby McFerrin og Dino Saluzzi. Det norske publikumet kjenner henne kanskje best fra samarbeidet med Niels-Henning Ørsted-Pedersen og Aki Takase fra en del år tilbake, men hun har også gjort prosjekter og turnert sammen med Jan Gunnar Hoff og Helge Norbakken.

Mário Laginha var pianist på Maria Joãos aller første plateinnspilling, i 1983. De har med andre ord spilt sammen i snart tredve år, og har i løpet av den tiden gitt ut et tosifret antall plater og spilt fuglene vet hvor mange konserter. Lange, uavbrutte samarbeid av denne sorten er faktisk ganske sjelden i musikkens verden; resultatet er gjerne et intimt, nesten telepatisk samspill på scenen.

Hvis du liker vokaljazz, sydlandsk temperament, perfekt samspill eller rett og slett bare god musikk – da er dette kvelden for deg.

Maria João (vokal), Mário Laginha (piano)

https:/.spotify.com/?uri=spotify:user:linesjuul:playlist:1TUBY7oql9H7h1aNnwnCHS