Ola Kvernberg Trio

Fersk Spellemann-vinner med egen trio

  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 200/150
  • Kjøp billett her!

Siden gjennombruddet rundt årtusenskiftet som landets nye unge lovende, har fiolintalentet Ola Kvernberg hatt det riktig så travelt i flere band og konstellasjoner. GammalGrass, Ingebrigt Håker Flaten Quintet, Steinar Raknes Quartet, Scarlatti Ensemble og Trondheim jazzorkester er bare noen få utrdag fra en lang rekke prosjekter de siste ti årene. For ikke å glemme Liarbird, det storstilte bestillingsverket fra jazzfestivalene i Trondheim og Molde 2010, som har gått sin seiersgang fra heftige klubbkonserter til plate på Jazzland.

Sentralt i karrieren så langt står likevel Ola Kvernbergs egen trio, hvor Steinar Raknes har spilt bass siden oppstarten i 2000 og Erik Nylander har traktert stikkene siden 2004. Trioens suksessrike plateutgivelser har naturlig nok høstet velfortjent ros fra både kritikere og et engasjert publikum, og «Folk» (2009) resulterte blant annet i at bandet ble utnevnt til NTNUs offisielle jazzambassadører. Essensielt for trioen er å utfordre sjangergrenser og å styre musikken i en personlig retning, noe man virkelig hører i Kvernbergs gitareffekter (!) i tillegg til et intenst og groovy samspill mellom de tre musikerne.

Nærvær, energi og lekenhet er uttalte opplevelser for Ola Kvernberg Trios konserter. Med andre ord, ikke gå glipp av dette!

Til denne konserten har de også med seg en gjest, nemlig Børge Fjordheim, kjent fra blant annet Cloroform, på trommer.

Ola Kvernberg (fiolin), Steinar Raknes (bass), Erik Nylander (trommer), Børge Fjordheim (trommer)