Jan Bang + Propan → Punkt

Nytt og spennende med tilhørende remix

A visit from a festival where the remix can be as interesting as the live performance itself

Punkt har turnert verden rundt og for andre gang inntar den nyskapende festivalen Victoria. I løpet av de 20 årene siden den beskjedne starten i Kristiansand i 2005, har Punkt vokst til et ambisiøst prosjekt om å skape ny musikk i et organisk nettverk av musikere. Der er Live Remix-konseptet en følgetråd, konsertene blir tatt opp og samplet live, og denne remixen blir påfølgende fremført som et selvstendig verk. Vi har overvært mange Punkt-konserter, og mange av disse remixene er vel så spennende og interessante som konserten de springer ut fra.

I januar gav Jan Bang ut den fabelaktige platen Reading the Air, hans første vokalplate på mange år. Den ble tatt imot med begeistring av anmelderne og vant atpåtil den prestisjetunge Preis der deutschen Schallplattenkritik (German Record Critics’ Award) i kategorien jazz. Den var også nominert i Electronic und Experimental, og det sier mye om landskapet Bang beveger seg i. Her er sober elektronisk behandling fra Bangs bibliotek, i selskap med Anneli Drecker og Simin Tander, Eivind Aarset, Arve Henriksen, Canberk Ulaş og produsent Erik Honoré, sistnevnte har også skrevet tekstene. Brian Eno, David Sylvian og Laurie Anderson er tydelige inspirasjonskilder, det er nestenpop, nestenjazz; helt Jan Bang, helt på Punkt!

Anneli Drecker eller Benedikte Kløw Askedalen – vokal, Jan Bang – vokal, piano, effekter, Eivind Aarset – gitar, Audun Erlien – bass, Anders Engen – trommer

Duoen Propan kommer også for å framføre sitt bestillingsverk fra årets Punktfestival, Big Fish. De to vokalistene har siden starten brukt improvisasjon i sang som utgangspunkt, før forsterkning og elektroniske effekter har sendt musikken ut i sveipende teksturer, fengende melodier og groover. De siste årene har akustiske instrumenter blitt en større del av repertoaret. Propan har blitt sammenlignet med Björk på sitt mest eksperimentelle, og at de høres ut som «Laurie Andersson møter Sigur Rós». Dette blir et spennende møte med helt fersk musikk!

Natali Abrahamsen Garner – vokal, effekter, Ina Sagstuen – vokal, effekter

Begge konsertene blir påfølgende remixet og fremført.

Foto Propan: Jenny Berger Myhre

Hjemmesider:  janbang.org  //  Propan