Ayumi Tanaka / Thomas Morgan / Thomas Strønen

Tre av våre favoritter – sammen!

New piano trio with three very accomplished musicians.

Publikum er nok etter hvert godt kjent med historien om hvordan Ayumi Tanaka flyttet fra Japan til Oslo for å studere under Misha Alperin på Norges musikkhøgskole; hvordan hun gikk fra være fast gjest på konsertene på Victoria til å ha en selvskreven plassering på den samme scenen, oppleve kunstnerisk suksess med sin egen trio, bli del av den celebre ECM-stallen og gi ut en rekke kritikerroste plater der og andre steder. Likevel kan man kanskje av og til ta seg i å bli imponert over hvilken betydelig, nærmest uunnværlig, del av det norske jazzeventyret hun har blitt i løpet av disse årene.

Nå har pianisten med det følsomme anslaget slått seg sammen med to andre cv-sterke musikere. Thomas Strønen og Tanaka kjenner hverandre godt etter mange år sammen i Time is a blind guide og i trio sammen med Marthe Lea. Denne trioen ga for øvrig ut det aldeles nydelige albumet Bayou i 2021. Verdt å sjekke ut! Bassisten Thomas Morgan er en av våre absolutte favoritter. Den uvanlig sympatiske amerikaneren er kanskje mest kjent for samarbeidet med Bill Frisell, men han har også hatt flere ulike prosjekter med Jon Christensen og danske Jakob Bro. Nå sist hørte vi ham i samspill med pianisten Ethan Iverson.

Med tre så knallsterke og lyttende musikere på scenen er det kanskje unødvendig å nevne at vi har store forventninger til denne kvelden. Og hvem vet, kanskje ligger det en plateutgivelse og lurer. Det er lov å håpe.

Ayumi Tanaka – piano, Thomas Morgan – bass, Thomas Strønen – trommer

Hjemmesider: ayumitanakamusic.com  /  thomasmorgan.net  /  nmh.no/thomas-stronen