Friends & Neighbors

Alvorlig jazzlek

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 220/170
  • Kjøp billett her!

Surplus, high energy jazz from five who push the 60´s tradition further

Arild R. Andersen skriver presist om Friends & Neighbors fjerde plate What´s next: «Det fins noen artister der ute som kan få begrepet tradisjonell til å skifte innhold. Fra å romme tilbakeskuende, konservativt og traust, til å favne friskt, fornyet og vitalt.», Jazz i Norge. Bandnavnet og grunnmuren i musikken er det Ornette Colemans legendariske liveplate fra 1970 som har inspirert, men den spennende reisen med fire fine plater på ti år og et utall fantastiske konserter, er det de fem glitrende musikerne som selv har drevet frem. Sterke melodier, en stadig større lekenhet og original dynamikk beskriver godt Friends & Neighbors´ utadvendte spillestil. Musikken spenner fra melodiøse ballader til hardtsvingende free-bop og kraftfulle frijazzutblåsninger. Det er gjort smart, det er gjort lett, her opplever du et samspill som sitter imponerende sammenknytt.

Man kan høre at det her er både respekt og vennskap, overskudd og spilleglede! Med så mange glimrende låter under beltet, er det bare å glede seg til å dele rom med denne friske kjemien!

Thomas Johansson – trompet, André Roligheten – saksofon, Oscar Grönberg – piano, Jon Rune Strøm – bass, Tollef Østvang – trommer