Uhørt! Framtida i norsk jazz: Kongle Trio + Thinker Ant + General Post Office + JAM

De neste unge gode

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • Gratis inngang!
  • Gratis!

The future of Norwegian jazz is now

Hvordan står det til med jazzen, egentlig? Den årlige turneen Framtida i norsk jazz kommer med tre nøye utvalgte band som viser deg hvor vi er og hvor vi skal!

Å være tre i et band gir plass til lek i åpne rom, et sted Kongle Trio har tatt full eierskap til! Med fine melodier og rytmer i bunnen lar de låtene bli både skjøre og vakre, sterke og overbevisende fengende. Bandet har eksistert i et år, og det høres ut som om de har spilt sammen hver dag siden de møttes!
Liv Andrea Hauge – piano, Øystein Skjelstad Østensen – bass, Veslemøy Narvesen – trommer

Et pumpende hjerte er fire fungerende kamre i samspill. Thinker Ant startet på Sund folkehøyskole for to år siden, nå spiller bandet konserter over hele Europa. Finurlige og snirklete melodier, insisterende bassostinat tett til trommegroovet får kroppen til å gynge. Litt 60s-frijazz blandet med moderne nordisk, men mest Thinker Ant!
Miriam Kibakaya – vokal, Simon H. Holm – saksofon, Sverre S. Sæbø – bass, Niklas Heide – trommer

De har kanskje ikke solgt sjela si, men General Post Office gjør en hederlig innsats med å ta bluesen til et nytt sted. Bilen er en bastard av en Robert Johnson / Howlin Wolf, bensinen er blyfrijazz a la Ornette Coleman / Cecil Taylor, her går det fort fra enkle og melodiøse tema til heftig friflyt vannplaning!
Isach Skeidsvoll – piano, Aksel Røed – saksofon, Torkil Hjelle – bass, Sigurd Steinkopf – trommer

Turneen arrangeres av Sørnorsk jazzsenter og Nasjonal jazzscene. Konsertene er på Toneheim folkehøgskole 26.11, Victoria 27.11, Agder folkehøgskole 28.11 og avsluttes 29.11 på Kristiansand jazzvesen.

Etter konserten blir det jamsession ledet av jazzstudenter fra Musikkhøgskolen. Ta med hornet!