Flukten | Oslojazz 2024

Gledefylt utfluktstrang

Excursions of joy | Oslojazz 2024

Det startet opprinnelig som en fruktbar jam mellom venner, men har siden vokst til å bli en av landets toneangivende jazzgrupper. Selv om Fluktens oppstart havnet i den tjukkeste og mørkeste pandemitiden, har bandet funnet plass i sine allerede overfylte kalendre og spilt mange konserter i inn- og utland til stor jubel. Med et band bestående av noen av våre fremste musikere i form av Hanna Paulsberg, Marius Klovning, Bárður Reinert Poulsen og Hans Hulbækmo, er det ikke rart at jubelen brer om seg i konsertlokalet.

Med debutalbumet Velkommen håp fra 2021 – som ifølge Morgenbladets anmelder «oser av grensesprengende frihetssøken og eventyrlyst på musikkens vegne.» – vant de Spellemannpris i jazzklassen. I Flukten hører du summen av de fire musikernes uttrykk, dyrket frem i band som Hanna Paulsberg Concept, Wako, Espen Berg Trio, GURLS, Moskus og en drøss med andre band.

Nå slipper Flukten sitt høyt forventede selvtitulerte andrealbum, ledet an av de gnistrende gode singlene Bjørni Sover og Flukten. Det blir en herlig opplevelse å høre både eldre og helt duggfriske toner fra et lekent band på Victoria denne kvelden!

Hanna Paulsberg – saksofon, Marius Klovning – gitar, Bárður Reinert Poulsen – bass, Hans Hulbækmo – trommer

Foto: Leikny Havik Skjærseth

Arrangør er Oslo Jazzfestival, NJS sesongkort gjelder ikke.