Emil Bø – Not Normal | Oslojazz 2024

USBL Jazztalentvinner med eksplosiv konsert

Explosive and expressive | Oslojazz 2024

Trombonist Emil Bø har til tross for sin unge alder vært en sentral skikkelse i jazzfaunaen i flere år. Han har markert seg på en rekke områder, alt fra å stå i blåserrekka til kjente popband på store festivaler, til å gjøre oppsiktsvekkende solokonserter. Bø utforsker sitt instrument til ytterpunktene og befinner seg på evig jakt etter ulike lyder og klanger det er mulig å få ut av trombonen. Bø ble tildelt USBL Jazztalent under fjorårets Oslojazz, der en del av prisen er en konsert på neste års festivalprogram. Og nå er vi her. 

Musikken som Bø har skrevet, har fått navnet NOT NORMAL. Materialet er inspirert av det absurde i hverdagen, og alle mulige slags rare forventninger til hva som skal være normalt. Bø har tatt med seg et knippe ekstremt talentfulle musikere som skal få tolke musikken ut ifra en blanding av grafiske partiturer, der tradisjonelle riff åpner opp for muligheter for eksplosive og ekspressive melodier. 

Emil Bø – trombone, Heidi Kvelvane – saksofon, Eirik Hegdal – saksofon, Anna Ueland – synth, elektronikk, Åsmund Waage – vibrafon, Kertu Aer – bass, Veslemøy Narvesen – trommer, Terje Hallan – lyd

Bilde: Eric Roy Saide Hansen