Emmet Cohen Trio | Oslojazz 2024

Vital og spenstig trio

Compelling and lively trio | Oslojazz 2024

Til tross for sin unge alder, har den amerikanske pianisten Emmet Cohen levert klassisk, men ekspansiv jazz i over et tiår. Med en blanding av friske tolkninger av eviggrønne standardlåter og egne vitale komposisjoner, har han gjort stor suksess hos både konsertpublikum og kritikere verden rundt.

Han har gitt ut seks album under eget navn, som regel i et trioformat der resten av besetningen består av hans trofaste kumpaner bassist Russell Hall og trommeslager Kyle Poole. Sistealbumet Uptown in Orbit viser trioen i en spenstig form, der inngående kunnskap om jazzens historie og virtuositet går hånd i hånd. Cohen har også gjort stor suksess med livestream-serien Live from Emmet’s place, som ble til under corona-pandemien og som nå er oppe i godt over hundre episoder.

Det er likevel på konsertscenen han er i sitt rette element. Her får du førstehåndskjennskap til Cohens delikate touch og energiske løp på tangentene, og du kommer tett på det telepatiske samspillet sammen med Hall og Poole. Bandets enestående kjemi har blitt til over mange år sammen på scenen og de utviser en svingende spilleglede som smitter lett over til publikum.

Emmet Cohen Trio (med gjester) leverte en praktfull konsert på Moldejazz i 2023. Nå er det endelig Oslo Jazzfestivals tur til å oppleve en av de mest ettertraktede pianotrioene der ute.

Emmet Cohen – piano, Russell Hall – bass, Kyle Poole – trommer

Arrangør er Oslo Jazzfestival, NJS sesongkort gjelder ikke.