Kjetil Mulelid: Agoja  | Oslojazz 2024

Personlig og eventyrlystent prosjekt

Personal & adventurous project

Kjetil Mulelid er en av våre mest profilerte pianister og hans ulike prosjekter har alle mottatt rosende omtaler fra inn- og utland. Han har trollbundet publikum med eminent spill, enten med hans egen trio, eller i duoformat med Siril Malmedal Hauge, eller som en del av bandet Wako. Med det nye albumet Agoja, har Mulelid samlet sammen et eventyrlystent ensemble med musikere av høyeste kaliber.

På tampen av 2022 samlet han sammen gode venner og favorittmusikere i studio og satte ut på en upolert ferd uten kart. Resultatet har blitt teksturrik musikk med utferdstrang, med en personlig kombinasjon av et melankolsk blikk på livet og med en leken hyllest til den kommende generasjonen. Parallelt med albumprosessen ble Mulelid far for første gang, og Agoja var det første tilnærmede ordet han hørte fra sønnen.

Nå er Agoja-prosjektet klar for å entre scenen med premiere på Oslo Jazzfestival. Med seg har Mulelid fått en gjeng med musikanter fra absolutt øverste hylle som er klare til å ta fatt på den lekne musikalske verden. 

Kjetil Mulelid – piano, Trygve Seim – saksofon, Sissel Vera Pettersen – saksofon, Arve Henriksen – trompet, Lars Horntveth – pedal steel, Bárður Reinert Poulsen – bass, Andreas Winther – trommer 

Foto: Eirik Havnes

Arrangør er Oslo Jazzfestival, NJS sesongkort gjelder ikke.