European Jazz Nights 1

Minifestival med et eksklusivt utvalg fra den europeiske jazzscenen

  • Torsdag 11. oktober 2012
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 170/110
  • Kjøp billett her!

kl 20 – CAOS MUSIQE (Italia/Frankrike)

Caos Musique består av en franskmann og tre av Italias fremste improvisasjonsmusikere. Uten ambisjoner om å plasseres i en bestemt musikalsk bås, beveger Caos Musique seg fritt i et åpent landskap av melodier og rytmer, mellom det akustiske og elektroniske, sterk og fragil på samme tid.

Som bandleader Angelo Olivieri selv det: «This is the idea of CAOS Musique: to create music into the present time with all its contradictions, inconsistencies, hysteric behaviors and still remaining real. Perhaps it is simply real music»

Yves Robert er en av Frankrikes viktigste stemmer i den moderne jazzen og har flere utgivelser på ECM bak seg.

Angelo Olivieri (trompet), Yves Robert (trombone), Marco Ariano (trommer, perkusjon) Antonio Pulli (elektronikk)

kl 21 – THOUGHT-FOX (Irland)

Den irske kjærlighet for språk kommer til sin rett hos Thought-Fox, ledet av den talentfulle vokalisten Lauren Kinsella fra Dublin. Bandets navn kommer fra et dikt av Ted Hughes, en av flere samtidige poeter som bandet tar for seg i sin musikalske verden. Kinsella har et unikt håndlag med ord. Hun klemmer den improvisatoriske saften ut av hver stavelse, og strekker de poetiske strukturene farlig nær bristepunktet. I kontrast er stemmen varm og nær, og kan like gjerne svinge som en chanteuse. Bandet tilpasser seg lett de musikalsk skiftende omgivelsene, særlig trombonist O’Hara, som gir intelligent skyggelegging og kontrapunkt til Laurens vokal.

Lauren Kinsella (vokal), Colm O’Hara (trombone), Michael Coady (bass), Simon Roth (trommer), Tom Gibbs (piano)

kl 22 – MIKKO INNANEN & INNKVISITIO (Finland)

Den finske saksofonisten Mikko Innanen er en særegen og karismatisk musiker, komponist og bandleder. Med bandet Innkvisitio utforsker han eventyrlige musikalske konsepter. I Oslo kommer Innkvisitio i en spesialutgave. De faste medlemmer Mikko Innanen, keyboardist Seppo Kantonen og saksofonist Fredrik Ljungkvist er på plass, og det danske trommefantomet Stefan Pasborg stepper inn som om supervikar. Sammen vil de fremføre sin retro-futuristiske jazz med dramatikk og engasjement. Gjør deg klar for litt finsk jazz av beste merke!

Mikko Innanen (saksofon), Fredrik Ljungkvist (saksofon, klarinett), Seppo Kantonen (synth), Stefan Pasborg (trommer)

I SAMARBEID MED: