European Jazz Nights 2

Minifestival med et eksklusivt utvalg fra den europeiske jazzscenen

  • Fredag 12. oktober 2012
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 170/110
  • Kjøp billett her!

kl 21 – LOCHS/BALTHAUS/HERSKEDAL (Nederland/Norge)

Lochs/Balthaus/Herskedal er en kreativ og moderne jazztrio. Den nederlandske trompetisten Bert Lochs og den tysk-nederlandske pianisten Dirk Balthaus har spilt sammen i en årrekke. I 2004 oppdaget de den norske tubakometen Daniel Herskedal, og noen år senere var samarbeidet var et faktum. De slipper nå sin andre plate. Trioen spiller transparent, kreativ og ettertenksom improvisasjonsmusikk, som både er melodiøs og fri. Musikernes sterke kjemi står i sentrum for denne europeiske forbrødringen.

Bert Lochs (trompet), Dirk Balthaus (piano), Daniel Herskedal (tuba)

kl 22 – PAWEL KACZMARCZYK AUDIOFEELING BAND (Polen)

se bildet over

Pianisten Paweł Kaczmarczyk er en av Polens absolutt fremste jazztalenter. Han hylles for sin virtuositet, kreativitet og overraskende modne teknikk. Med det tredje albumet «Complexity in Simplicity», utgitt på presisjetunge ACT music i 2009, åpnet dørene til en internasjonal karriere seg. Paweł Kaczmarczyk er den tredje polske jazzmusikeren (etter Thomas Stanko og Marcin Wasilewski) som slippes på ACT. Paweł Kaczmarczyk har vunnet en rekke priser i hjemlandet og i Europa. Han turnerer nå intensivt med sitt band og er klar for sitt første Oslo-besøk.

Paweł Kaczmarczyk (piano), Grzech Piotrowski (saksofon), Maciej Adamczak (bass), Dawid Fortuna (trommer)

kl 23 – SUSANA SAWOFF (Østerrike)

Vakker, leken og ærlig popjazz fra den østerriske nykommeren Susana Sawoff. Med et hint til både Stacey Kent og Norah Jones, skaper Susana et univers av musikalske perler og underfundige tekster. Den enkle instrumenteringen, en klassisk jazztrio av bass, trommer og piano, tar deg med helt inn til kjernen av Susanas tekster. Et mikrokosmos – fokus på de små ting i livet, som gir en personlig vinkel på livet – som også gjør seg gjeldene som alles makrokosmos.

Susana Sawoff (vokal og piano), Joerg Haberl (trommer), Christian Wendt (bass)

I samarbeid med: