Eple Trio feirer 10 år

Jubileumsfest med gjester!

  • Onsdag 1. oktober 2014
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 200/150
  • Kjøp billett her!

Eple Trio fyller 10 år i 2014, og feirer dette med slipp av sin nye plate «Universal Cycle» på Victoria. Nasjonal jazzscene feirer også en annen begivenhet; et flunka nytt, fantastisk velklingende Steinway C flygel som invies denne kvelden med to korte solosett fra Tord Gustavsen og Anja Lauvdal.

Eple Trio
Trioen har siden starten i 2004 produsert tre kritikerroste album, som alle har vært toneangivende når det kommer til den moderne pianotrioen som sjanger og uttrykk. Gjennom omfattende turnévirksomhet i Europa og Asia, og i møte med andre kulturer og musikalske tradisjoner, har ensemblet i løpet av sin 10-årige eksistens utviklet et sterkt samspill; et samspill hvor kollektiv interaksjon og en svært dynamisk improvisasjonsform visker ut de tradisjonelle skillelinjene mellom komponert og improvisert musikk, og mellom rollene som solist og akkompagnement.

Lovordene fra norsk og internasjonal presse har vært mange, her er noen få:
•    «Eple Trio viser ny vei for pianotrioen» (Svein Andersen, Aftenposten)
•    «…a unique and consistently compelling listen» (John Kellman, allaboutjazz.com)
•    «Eple Trio føyer seg med dette for alvor inn i rekken av sterke, skandinaviske pianotrioer» (Terje Mosnes, Dagbladet, om ”In the clearing / In the cavern” fra 2010)

Med seg på sin jubileumskonsert har de bassist Håkon Thelin, trompetist Mathias Eick, og bratsjist Bergmund Waal Skaslien; alle unike kunstnere i den norske musikkfloraen. Sammen vil de komplettere Eple Trios helt egne, nyanserte og alltid tilstedeværende klangverden.

Gå ikke glipp av at et ensemble med særpreg møter sterke musikalske krefter, kom og feir 10 år med Eple Trio den 1. oktober!

www.epletrio.no

Andreas Ulvo – piano, Sigurd Hole – bass, Jonas Sjøvaag – trommer, Håkon Thelin – bass, Mathias Eick – trompet, Bergmund Waal Skaslien – bratsj

Flygelinnvielsen og konserten blir filmet, tune in her kl. 20 ikveld:

Steinway C flygel
Det etterlengtede flygelet har kommet i hus takket være betydelige bidrag fra Musikkutstyrsordningen og Bergesenstiftelsen, samt egne oppsparte midler. Instrumentet ble plukket ut av pianisten Tord Gustavsen og importøren Gisle Daus på Steinway-fabrikken i Hamburg i midten av juli.