Det Nye Norske Storband

Det rekomponerte nye

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 250/200/150
  • Kjøp billett her!

Big Band – re-composed!

Å rekomponere i musikksammenheng kan forklares med at man bruker en eller flere deler fra et eksisterende stykke, for så å sette det inn i en ny sammenheng. Dette er en teknikk som Det Nye Norske Storband og komponist David Sætre Hveem har benyttet seg av på albumet «Det Rekomponerte Nye» som slippes i februar 2023. Hveem tar utgangspunkt i bandets innspilte improvisasjoner, deler dem opp og setter sammen bitene til en fargesprakende og rytmisk mosaikk. På denne måten blir alle musikerne og Hveem sterkt delaktig i hele prosessen, og det dannes en kraftfull felles identitet.

Det Nye Norske Storband har på kort tid blitt et av landets ledende storband, og består av unge musikere med utdanning fra NMH og NTNU. Samtidig som bandet har dyp respekt for den tradisjonsrike storbands-sjangeren, er ikke medlemmene redde for å tre utenfor sirkelen og eksperimentere med form og lyd. Det er lett å høre at de har spesialisert seg innenfor et bredt spekter av stilarter, med små og store fragmenter som settes sammen til en forfriskende, fengende helhet.

David Sætre Hveem er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og arbeider som komponist, arrangør, dirigent og utøver. Våren 2022 fullførte han en mastergrad i jazzkomposisjon for større ensembler med en konsert og plateinnspilling i november 2021 med en 17-personers sinfonietta, samt et større verk for et 60-personers orkester i mars 2022. Utover dette har han de siste årene blant annet skrevet flere bestillingsverk for ulike korps til deltagelse i NM (både skolekorps og amatørkorps), gjort flere fulle produksjoner med egen musikk for storband og skrevet bestillingsverk og arrangementer til andre store og små ensembler.

David Hveem – komponist og musikalsk leder, Oskar Lindberget – altsaksofon, Zakarias Meyer Øverli – altsaksofon, Aksel Rønning – tenorsaksofon, Erik Egge Jordheim – tenorsaksofon, Sol Léna-Schroll – barytonsaksofon, Henrik Smelhus Sjøeng – trompet, Ola Lømo Ellingsen – trompet, Kristina Fransson – trompet, Oscar Brodahl – trompet, Jørgen Bjelkerud – trombone, Sigurd Skogdal – trombone, Astrid Ombudstevedt – trombone, Simon Mørland -tuba, Philip Edwards Granly – piano, Konstantin Ellingsberg Helmers – gitar, Håkon Huldt-Nystrøm – bass, Trym Saugstad Karlsen – trommer

Foto: Veronica Van Groningen