Solveig Slettahjell Quartet – Utsolgt!

Embodied songs

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 350/300/250
  • Utsolgt!

One of Norway’s most treasured singers

Hun ble først kjent med sitt Slow Motion Orchestra, vakre versjoner av kjente jazz- og poplåter, innovativt akkompagnert av Morten Qvenild. Videre utvidet hun repertoaret i samarbeid med spennende prosjekter som In The Country, Knut Reiersrud, Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig. Dessuten har hun gitt liveplate fra Victoria, «Live at Victoria». Endelig er hun tilbake hos oss med sin egen kvartett.

Slettahjell har lenge gått med en ide om å lage et kvartett-album basert på hennes utvalgte «skandinaviske sangbok» og har samlet låter til dette prosjektet gjennom flere år. Som alltid har hun glede av å sette sammen materiale som ikke åpenbart hører sammen før det samles i hennes gjenkjennelige utøvende grep. I denne eklektiske samlingen finner vi musikk av Edvard Griegs «Ved Rondane», Eva Dahlgrens «Guldlock», Alf Prøysens «Trassvisa hennes Tora», låter av Lars Lillo Stenberg, Allan Edwall, Orup og Anne Grethe Preus, ispedd nyskrevet materiale av Slettahjell selv og Andreas Ulvo.

Sammen med sin kvartett bestående av noen av norsk jazz største musikere for tiden; Andreas Ulvo på piano, Trygve Waldemar Fiske på bass og Pål Hausken på trommer, har hun gått løs på disse låtene med samme kjærlighet og uærbødighet som preger jazzens håndtering av «the american songbook». Det hele har fått preg av en slags skandinavisk kammerjazz inspirert av mange som har gått foran; Zetterlund, Johanson, Brockstedt, Rosseland, men med Slettahjell og kvartettens tydelige eierskap og egensignatur som bærende element.

Solveig Slettahjell – vokal, Andreas Ulvo – piano, Trygve Waldemar Fiske – bass, Pål Hausken – trommer