by:Larm – GIRL, Skrap & Dr Kay and His Interstellar Tone Scientists

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 275,-
  • Billett her, pass gjelder óg!

Endelig er vi tilbake på By:Larm programmet og kan igjen i samarbeid med dem og presentere frisk kvalitetsmusikk i vår sjanger! Her finner du en nydelig rekke band med kompakte og fine sett fra vår gode scene.

20:30:
GIRL består av Christian Winther og Ina Sagstuen, kjent fra andre prosjekter fra den norske musikkscenen som Monkey Plot, Karokh, Fay Wildhagen og Propan. Dette er magiske poplåter, med fengslende gitar og nydelige harmonier. Debutalbumet Sea And Dirt ble sluppet i 2016 på Vilje Recordings og SusannaSonata.

“Materialet har i seg britisk folk og impro, amerikansk blues og americana og en noe aparte variasjon over den vante singer/songwriter-stilen, kjennetegnet av stemmer som vikler seg inn i hverandre på besnærende vis. Litt som de akustiske bossa-influerte prosjektene alle postrockerne i Chicago holdt på med en stund.” – Audun Vinger i Dagens Næringsliv.

21:30:
Skrap består av Heida Mobeck og Anja Lauvdal og er «…ikke minst landets kuleste duo», som kritiker Audun Vinger skrev om Skrap i Musikkårboken ENO. De siste årene har de gjort seg bemerket i band som Broen og Moskus, og når Jenny Hval gjester CTM i februar er det «FEAT SKRAP». Sommeren 2015 laget de bestillingsverket til Moldejazz, sammen med Trondheim Jazzorkester. Antropocen utgis nå i mars som fullengder-album på Fanfare. Med på plata (foruten de 14! personene i orkesteret) er Kjartan Fløgstad, Hege Schøyen, Jenny Hval, Susanna og Emilie Nicolas. Musikken til Skrap er like mye inspirert av jazz som den er av hiphop og klubbmusikk. Duoen overser alt som finnes av sjangerkonvensjoner og bruker et byggverk av populærmusikalske lyder og melodier, ispedd feltopptak og små komposisjoner, og binder det hele sammen med improvisasjon. Norsk jazz har vært en mannsbastion i alle år, men Skrap snur opp ned på dette og er helt on point på alle måter, som produsenter og instrumentalister.

22:30:
Dr Kay and his Interstellar Tone Scientists er jazznorges selværklærte partyband, et stort, kosmisk jazzorkester beryktet for sine ekstatiske konserter. De blander, galaktisk funk, dansbar verdensmusikk og vanvittige mengder perkusjon med psykedelisk storbandjazz og utenomjordiske kostymer.

Fra de startet ut som et bortimot «rent» coverband av artister som Sun Ra, Pharoah Sanders og Albert Ayler til den egenkomponerte festmusikken de spiller nå, har bandet vært den aller morsomste måten å sjekke ut et bredt tverrsnitt av eliten innenfor ung, utforskende norsk jazz på i én kompakt og spinnvill livesetting. I 2017 vil bandet også være aktuelle med sitt andre jazzhørespill «Dr Kay and the Quest for Unedited Truth».