by:Larm – Cakewalk, Hedvig Mollestad Trio & Megalodon Collective

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • Billett her, pass gjelder óg!

Får ikke til å komme på konsert ikveld? Se nederst!

Endelig er vi tilbake på By:Larm-programmet og kan igjen i samarbeid med dem og presentere frisk kvalitetsmusikk i vår sjanger! Her finner du en nydelig rekke band med kompakte og fine sett fra vår gode scene.

20:30:
Med synther og cymbaler, strenger og effektbokser improviserer trioen Cakewalk innenfor intense og suggererande droner og riff. Musikken har referansepunkter som strekker seg fra 70-talls krautrock til samtidens elektroniske lydekskursjoner, og de tre medlemmene er aktive i velrennomerte band som Highasakite, Hedvig Mollestad Trio og Erlend Apneseth Trio. Konsertene er intense og energiske, og de tre medlemmene tyner hver idé og hvert riff til det ytterste, før de kastar kaldt vann på publikum med behagelig knitrende lydimprovisasjon. De to albumene «Wired» (2012) og «Transfixed» (2014) ble strålende mottatt i blant annet Mojo, The Wire og Prog, og i februar slippes det tredje albumet «Ishihara» på det norske plateselskapet Hubro.

21:30:
Med tre album på mindre enn fem år har eksplosive Hedvig Mollestad Trio tatt noen voldsomme sjumilssteg og begeistret lyttere med både jazz og rock-tilhørighet, som blant andre senior redaktør i Rolling Stone, David Fricke, og veteran-skribent Richard Williams, som startet sin rapport fra Berlin Jazzfestival med «a late-night gig last week persuaded me that Hedvig Mollestad Trio have found a way to make headbanging feel good».

3. juni 2016 slapp trioen enda to album: ”Black Stabat Mater”, et studioalbum innspilt på Giske i 2016, og ”EVIL in Oslo” – et dobbelt live-album fra to konserter i 2015.

Deres nye album inneholder nok tunge riff til å tilfredsstille selv de mest kresne headbangere, men de tar også skrittet ut i mer åpne og frie landskap hvor Mollestad i større grad enn tidligere får utfolde seg som den eminente solisten hun har utviklet seg til å bli.

22:30:
Sjumannsorkestret Megalodon Collective slo ned som en energibombe i det norske jazzmiljøet med Spellemann-nominasjon for debutplaten Megalodon (2015). Det kom kanskje ikke som noen stor overraskelse at kollektivet også trakk det lengste strået og ble kåret til årets unge jazzmusikere 2016.

Septetten oser av spilleglede, humor og selvtillit og har gjennom en aktiv sommer spilt på landets største jazzfestivaler. Underveis har de opparbeidet seg et entusiastisk publikum og mottatt strålende kritikker, både i Norge og i utlandet. Dette har resultert i en hektisk høst med konserter over hele Europa og innspilling av sin andre plate. Plate nummer to slippes på Jazzland Recordings 7. mars 2017.

Martin Myhre Olsen  – saksofon, Karl ‘Kalle’ Nyberg  – saksofon, Petter Kraft  – saksofon, Karl Haugland Bjorå  – gitar, Aaron Mandelmann  – bass, Andreas Skår Winther  – trommer, Henrik Lødøen  – trommer

Få deg litt by:Larm, selv om du er hjemme, borte eller har noe uoppgjort! Vi streamer alle tre konsertene, live her fra kl. 20.30!