Boklansering: The Sound of the North

Italienske briller på norsk jazz

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • Inkludert i konsertbillett
  • Inkludert i konsertbillett

Før konserten med Håkon Kornstad Tenor Battle holder vi en liten boklansering for «The Sound of the North» – Norway and the European Jazz Scene. Rob Young i samtale med Luca Vitali.

Vi møtes til en innføring i Luca Vitalis oppdagelsesferd gjennom den norske jazzverden fra 1960 til nå. Den italienske journalisten skriver lett og morsomt om møter med musikere, forfattere, journalister, arrangører og plateselskaper. Her dras både store linjer om norsk jazzsærpreg, kryssbefruktningen med klassisk og folkemusikk og elektronisk påvirkning, men inneholder også nære møter og beskrivende historier. Håkon Kornstad er selvfølgelig med i boka, sammen med kjente navn som det selvfølgelig er gøy for oss norsk-jazzentusiaster å lese om!

Fiona Talkington, redaktør for den engelske oversettelsen av boka, skulle egentlig lede samtalen, men er blitt forhindret fra å komme. Jazznytts redaktør Rob Young tar over styringen og går i dybden på sin lune måte.

Dette blir et inspirerende intervju med den entusiastiske forfatteren og en herlig oppvarming til konserten etter. Den konserten er utsolgt, men konserten blir også streamet live fra kl. 21, se under.

Boka selges av Tronsmo under arrangementet og i deres bokhandel.

Konserten går på nett, live fra kl. 21.00 her: