Arne Torvik Trio

Varmt med mye smak

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 240/190
  • Kjøp billett her!

Warm, open and flowing

Det er en egen varme som strømmer ut av Arne Torvik Trios musikk og musisering. Noen vil kalle det tilgjengelig pianotriojazz, men musikken bringer med seg et lydhørt samspill, tydelig lyrisk åre og sterk formidlingsglede.

Pianist Arne Torvik fra Molde har lenge vært en viktig brikke i musikkmiljøet på nordvestlandet, men er samtidig et navn som gjør seg gjeldende på den internasjonale scenen. Våren 2021 ga Arne Torvik Trio ut plata Northwestern Songs på Losen Records, en plate som etter utgivelse har spredd seg godt blant publikum i den digitale verden godt hjulpet av spotify-lister som Jazz X-press, All new jazz, Jazz Today og The Trios. Utgivelsen har også mottatt gode skussmål fra internasjonale anmeldere, blant annet gode anmeldelser i All about jazz og Canadiske Textura.

Med seg både på plata og på scenen har Torvik med seg bassisten Bjørnar Kaldefoss Tveite (Hullyboo, Karoline Wallace) fra Voss som i tillegg til dybde og herlig rytmikk også har store lyriske kvaliteter. På trommesettet bidrar den fantasifulle trommeslageren Øystein Aarnes Vik (Masåva, Skadedyr) som byr på et dynamisk spill rikt på nyanser.

«Spillet hans gjennom hele dette tilfredsstillende albumet kan hverken beskrives som hard bop eller tradisjonell swing. Dissonerende eller kaotisk er det heller ikke. Northwestern Songs er, enkelt sagt, alt annet enn kjølig.»
Textura, Canada, 2021

Arne Torvik – piano, Bjørnar Kaldefoss Tveite – bass, Øystein Aarnes Vik – trommer