Motvind Records på Victoria

Henriette Eilertsen, Miman, Maja S.K. Ratkje & Signe Emmeluth og Thov Wetterhus

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 250/200
  • Kjøp billett her!

Young and caring record label presents four fabulous bands!

Vi har har alle varianter av gode apparat rundt de mange flotte artistene her i landet, og i vår sjanger, jazz og åpen klasse, finner vi kanskje de mest kreative og dedikerte. Det finnes selskaper med lang historie, som Odin Records, Grappa og Kirkelig Kulturverksted, og selskaper som klokker inn på rundt 10 år som Hubro, Losen Records og Rune Grammofon. I kveld skal vi møte et av de nyeste, et progressivt, produktivt og helhetstenkende selskap som ikke er redd for si ifra om hvor de står. I kveld er det viktigste den spennende musikken de produserer og gir ut, i kveld får vi høre en sjelden puls fra jazzkassa i platebutikken.

De presenterer seg selv slik: Motvind Kulturlag tror på å bidra til å skape den virkeligheten man ønsker seg, og plateselskapet Motvind Records eksemplifiserer dette etoset med bragd. Siden den første utgivelsen i 2018 har katalogen vokst til å inkludere rundt 20 plater. De kan enten kategoriseres som jazz, samtidsmusikk eller folkemusikk, men har alle til felles at det ikke er så nøye akkurat hva man kaller det. I bunn ligger oppriktige, eventyrlystne og gjennomarbeidede uttrykk som musikkelskerne i Motvind Kulturlag føler det er nødvendig at verden får muligheten til å høre. Kulturlagets fester kan beskrives i samme ordlag som platekatalogen; mangefasetterte dog koherente, varme og nysgjerrige. På Victoria presenteres disse 4 konsertene:

Henriette Eilertsen
Norges fløytist par excellence ga ut solodebuten sin «Poems for flute» på Motvind Records i 2021.

Miman med Axel Dörner & Michael Griener
Miman består av tre sentrale skikkelser i Motvind Kulturlag, Hans Kjorstad, Andreas Røysum & Egil Kalman, og har per dags dato gitt ut tre fullengdere på Motvind Records. I 2018 innledet de et samarbeid med de to tyske bautaene Axel Dörner og Michael Griener, som mange kanskje kjenner best fra Monk´s Casino. Nå er det endelig dags for at kvintetten samles igjen.

Maja S.K. Ratkje & Signe Emmeluth
Både Maja S.K. Ratkje og Signe Emmeluth har gitt ut plater hver for seg på Motvind Records. Gledelig nok har de i senere tid samarbeidet med blant annet Emmeluth sitt Trondheim Jazzorkester. Vi kunne ikke dy oss med å presentere deres debut som duo!

Thov Wetterhus
Thov Wetterhus ga ut soloplata «Stålslått» på Motvind Records i fjor. Vi mistenker at det er verdens første uakkompagnerte munnharpefullengder, men det blir garantert ikke den siste. Wetterhus har nemlig fått mye oppmerksomhet langt utenfor de sedvanlige folkemusikkretser etter plata ble sluppet. Krystallisert akustisk techno, som Wetterhus er mesteren av, vil nok få stadig flere tilhengere i årene som kommer.

I tillegg slippes den andre utgaven av Magasinet Motvind; en innholdsrik blekke i skjæringspunktet mellom spiritualitet og vitenskap. I tillegg blir det DJ’s gjennom natta, og vi håper at danseforbudet kan løftes for det kan trengs på en kveld som dette!