Anders Jormin/Lena Willemark/Karin Nakagawa/Jon Fält

Smeltedigelmusikk

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230/180
  • Kjøp billett her!

Welcome to a warm musical world!

Dette ensemblet startet opprinnelig som en trio bestående av Lena Willemark, Karin Nakagawa og bassguru Anders Jormin, som i 2015 gav ut albumet «Trees of Light» på ECM. Utgivelsen er en fascinerende lydreise der Nakagawas traktering på det japanske harpeinstrumentet koto møter Willemarks felespill og vokal på älvdalsk, en variant av de nordiske språkene som brukes i Dalarna, og Jormins karakteristiske løpende basstoner. Et vinnende premiss som føles tilgjengelig, nært og med en varme som legger seg tett innpå huden.

Albumet fikk strålende anmeldelser og trioen fikk også en svensk Grammis for utgivelsen. Oppfølgeralbumet «Poems For Orchestra», der trioen noe overraskende slo seg sammen med storbandet Bohuslän Big Band, fikk også rosende omtaler.

På det ferske albumet «Pasado En Claro», som er utgitt av ECM, har de utvidet besetningen til en kvartett. Inn kommer trommeslager Jon Fält, en musiker som Jormin kjenner meget godt etter mange år sammen i Bobo Stenson Trio. Nå som kvartett, men med samme tankegang og tilnærming. Folketoner som smeltes sammen med jazzen, til fabelaktig musikk med en klang som resonnerer både i fortid og fremtid.

Karin Nakagawa – koto, Lena Willemark – fele, Anders Jormin – bass, Jon Fält – trommer