Johan Lindström Septett

Sjangerløs septett

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230/180
  • Kjøp billett her!

The best of Sweden

Er det lov å angre på unionsoppløsningen? Denne septetten må være det nærmeste vi kommer et svensk all star-band, og kan få hvem som helst til å ville levere inn det røde passet. Gitaristen Johan Lindström har vært overalt på norske scener det siste tiåret: I banda til Susanne Sundfør og Ane Brun, i Tonbruket, sammen med Goran Kajfes eller Per Texas Johansson, men han har av en eller annen grunn ikke seilt så mye under eget flagg. Men med et orkester som samler kremen av jazzfolk øst for kjølen og to strålende plateutgivelser under armen, kan man trygt si at Lindström har tatt kommandoen på en skikkelig fullrigger!

Albumet Music for Empty Halls kom i 2018 og overveldet musikkanmelderne, som kalte den “perfekt” og årets store utgivelse i åpen klasse. Oppfølgeren On the Asylum fra 2021 slo ettertrykkelig fast at debuten på ingen måte var et kunstnerisk blaff. Ryktene går også om en ny plate i 2023. Vi krysser fingrene for at det stemmer.

Johan Lindström septett spiller filmatisk og frigjort musikk – her er det ingen sjangerreimer som strammer – og kan den snart glemte kunsten å ta seg tid. Før de hogger til så hjerterøttene flagrer!

Johan Lindström – gitar, Jonas Kullhammar – saksofon, Per Texas Johansson – klarinett, Mats Äleklint – trombone, Jesper Nordenström – piano, Ole Morten Vågan – bass, Konrad Agnas – trommer