Allison Miller´s Boom Tic Boom

Lett og levende, friskt, engasjerende og tøft!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 240/190
  • Kjøp billett her!

Classic drummer led jazz with contemporary, groovy songs

Band som blir ledet av en komponerende trommis har en lang og fin historie med Art Blakey, Max Roach og hjemlige Espen Rud som fantastiske eksempler. Når man hører Allison Millers komposisjoner så har hun definitivt med seg flere av de klassiske elementene, mye energi, driv og råskap, men det er likevel malt i en moderne palett. Hennes band Boom Tic Boom feirer tiårsjubileumet med det mangefasseterte albumet Glitter Wolf. Først og fremst er det nydelig, melodiøs samtidsjazz, det er tidvis drømmende cinematisk, andre ganger springende, ryddende, alltid spennende og foroverlent!

Musikken er åndelig inspirert av det kollektive behovet for tilhørighet og mening i en urolig tid, spesielt i Millers hjemland USA. Musikken skal gi kraft til kampen for å stå opp mot urett og egoisme. På et personlig plan reflekterer Allison Miller over det å være en tobarnsmor som stadig er på turné. Savn og kaos, kjærlighet og spontanitet.

Boom Tic Boom består av seks musikerne med sterke personligheter, sterkt knyttet til og i full kontroll av sitt instrument. Derfor høres det så lett og levende ut, så engasjerende og tøft, så friskt og i øyeblikket.

Myra Melford – piano, Jenny Scheinman – fiolin, Ben Goldberg – klarinett, Kirk Knuffke – trompet, Chris Lightcap – bass, Allison Miller – trommer