Music for a while

Klassiske sanger gitt ny kjærlighet

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 280/230
  • Kjøp billett her!

Songs by Weill, Dowland, Poulenc and more given love by great performers

Det er sånn musikkhistorie skal forvaltes! I Music for a while bearbeider et stjernelag av norske musikere med vokalist Tora Augestad i spissen, et flott låtmateriale og gjør om til personlig, organisk og levende låter. Music for a while´s kritikerroste første plate var Weill Variations, en samling originale, oppdaterte versjoner av Kurt Weills udødelige musikk. Den bejublede andreplaten Graces that refrain inneholdt uredde tolkninger av komposisjoner fra den klassiske musikken, fra John Dowland til Francis Poulenc. Gruppen har også sluppet en ekte vinterplate, den nydelige Canticles of Winter som fikk det til å gå litt rundt for en del anmeldere!

Om utgangspunktet er Kurt Weills kjente kabaretmelodier eller sanger og stykker fra det klassiske repertoaret, så er to trekk fremtredende; vokalist Tora Augestads unike formidlingsevne og stemmekontroll, og bandets klangmessige, improvisatorisk lekne og humoristiske håndtering av stoffet. I femten år har dette bandet gitt oss gåsehud og store opplevelser, vi gleder oss til et nytt dykk inn mørket fylt av solstråler fra oven, lett og tungt, en vakker opplevelse!

Tora Augestad – vokal, Trygve Brøske – klaver, trøorgel, Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Martin Taxt – tuba, Pål Hausken – trommer

Konserten arrangeres i samarbeid med Fagerborgfestspillene. Som oppvarming til konserten får vi et kort, forrykende program fra to elever som virkelig vet hvordan en tango skal ta tak i publikum! Du hører Le grand tango av Astor Piazzolla med Rasmus Cornelius Hansen – fiolin og Dessislava Patrouilleau – piano. Festivalsjef Hans Kristian Ven Røstad introduserer konserten.