Abacaxi

Fargesterkt og smittende

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230/180
  • Kjøp billett her!

Colorful, textured sound

«Abacaxi» er det portugisiske ordet for ananas, og det gir mening at den franske powertrioen har tatt navnet etter den eksotiske frukten. Abacaxi blander elementer av 60-tallets fuzzy gitarrock, pop, støy og progjazz, som eltes sammen til et fengende lydbilde. Passe piggete og saftig, akkurat som en ananas skal være.

Abacaxis gitarist og grunnlegger Julien Desprez, har samarbeidet med musikere fra det eksperimentelle Chicago-miljøet, med blant annet Rob Mazurek, Jeff Parker og andre i Tortoise-kretsen. Resonansen fra dette samarbeidet høres godt i Abacaxis musikk.

Trioen maner frem et mektig univers der de står, av og til danser, omkranset av et arsenal av effektpedaler. I tillegg blir scenelyset med i dansen, sirlig koreografert til bandets toner og danner en oppslukende audiovisuell opplevelse.

Bandets siste album med den smått ironiske tittelen «Mainstream Desire», kom ut i 2021 og består av to lengre komposisjoner, med myke former og skarpere kanter om hverandre. Vi gleder oss til å presentere Abacaxi på Victoria denne kvelden. Som kjent gir et sterkt uttrykk oftest et sterkt inntrykk.

Julien Desprez – gitar, Jean Francois Riffaud – bass, Francesco Pastacaldi – trommer

Foto: Sylvain Gripoix

In the frame of the French Nordic Jazz Transit, exchange program by the Association Jazzé Croisé.