Marit Sandvik & Nova Onda

Brasiliansk bølge

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 270/220/170
  • Kjøp billett her!

Brazilian rhythms with an European flavour

Nova onda er portugisisk for ny bølge, eller ‘nyveiv’ om du vil, og helt siden bossa nova tok verden med storm på sekstitallet har det med ujevne mellomrom slått varme bølger av brasiliansk musikk over oss. Det er langt fra Tromsø til Rio de Janeiro, men Marit Sandvik & Nova Onda har omfavnet den brasilianske musikktradisjonen og gitt den sitt eget «nova onda»-uttrykk der lekenhet og presisjon går hånd i hånd. De spiller egne komposisjoner med nordnorske tekster og melodier hentet fra Brasils rike musikkflora.

Det er i alle fall ingenting å utsette på brasilkompetansen! Marit Sandvik og gitarist Øystein Norvoll har mange år bak seg i bossabandet Bossa Nordpå, og Victorias egen Simen Vangen har master i brasiliansk perkusjon i tillegg til å ha bodd i landet i flere år. Onda Novas bakgrunn fra så vel brasiliansk og samisk musikk som pop og moderne nordisk jazz, gir bandet et særegent – luftig, elegant og personlig – uttrykk. Deres første album, Flor fra 2018, fikk lovord i både norsk og utenlandsk presse, og på konsertene viser et begeistret publikum at de setter pris på Onda Novas latinamerikanske rytmer med europeisk smak. Bill mrk: Ekte verdensmusikk.

Marit Sandvik – vokal, Ola Asdahl Rokkones – saksofon og vokal, Øystein Norvoll – gitar, Eirik Fjelde – tangenter, Morten Steene – bass, Simen Vangen – trommer