Neon Ion & Arve Henriksen

Jazza soul

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230/180
  • Kjøp billett her!

Cosmic electropop with a jazzy soul feat. genre-defying trumpet player Arve Henriksen

Sunnmøre har gitt oss uforholdsmessig mye bra pop på 2010-tallet. Sigrid er jo uten tvil den største stjerna, men hun er på ingen måte den eneste som glitrer. Natalie Sandtorvs band Neon Ion skinner stadig sterkere for hvert år som går. I likhet med bysbarnet Ingrid Helene Håvik fra Highasakite har Sandtorv bygd på en formell musikkutdannelse og brukt den som grunnmur i sin egen sofistikerte miks av elektropop og souljazz. Debutalbumet «Heart Echoes» ble rause mengder lovord til del og åpnet ører og dører både i Norge og internasjonalt, noe som har ført til spillejobber i Paris, Berlin og Dubai og omtaler i NME. Blant annet.

Da oppfølgeren «Mood Cosmic» kom i fjor høst, var anmelderne samstemte i at Neon Ion hadde skrudd opp nivået enda et hakk. På platas siste spor smyger den umiskjennelige trompettonen til Arve Henriksen seg inn i lydbildet, full av luftig, melankolsk, nesten skjør klang. Resultatet er, ikke overraskende, helt usedvanlig vakkert. Det er for så vidt ikke første gang Arve Henriksen løfter musikk ut av boksen og inn i et større og åpnere rom. Etter tretti år med sjangeroverskridende samarbeid i Supersilent og med David Sylvian eller John Paul Jones, vet han hva som skal til.

Neon Ion og Henriksen har likevel aldri fått anledning til å spille sammen live. Før i kveld! Med et samspilt og spillelystent band på scenen og et spirende samarbeid i front er det all grunn til å forvente høy energi og en kosmisk opplevelse for publikum.

Natalie Sandtorv – vokal, Arve Henriksen – trompet, Vegard Bjerkan – tangenter, Kristian Jacobsen – bass, Henrik Lødøen – trommer