Masåva + 1816
Sjel, jord og kammerpop
- Fredag 6. mars 2020
- 21.00
- 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
- 220/170
Songs rooted in soil and soul + acoustic chamber-pop
Masåva skaper magi av hverdagsproblemer, drømmer, sorg og kjærlighet. Vokalist og felespiller Selma French Bolstad skriver låter i et originalt landskap mellom viser, folketoner og jazz, hvor ærlige tekster, fengende riff og gripende melodier kan smelte stein. Masåva møttes på Musikkhøgskolen og begynte å spille sammen våren 2017. Året etter kom debutalbumet, en plate breddfull av sanger som sitter i lenge, og som viste at Masåva allerede var i ferd med å skape sitt eget, helt særegne musikalske univers. Ikveld har de med seg Anja Lauvdal på piano, dette blir fint!
Selma French Bolstad – vokal, Anja Lauvdal – piano, Martin Morland – bass, Øystein Aarnes Vik – trommer
Masåva på Facebook
Fra historiebøkene er 1816 kjent som året uten sommer, og 1816 er et band som utforsker mørket i oss alle, med nakne tekster og musikk som befinner seg et sted mellom improvisasjon og alternativ pop. Som om Bjørk og Keith Jarrett har komponert for Rickie Lee Jones og et lite kammerorkester.
Wenche Losnegård og Audun Ellingsen har begge bred erfaring fra norsk jazz og improvisasjonsmusikk og har skrevet musikk til danseforestillinger og film, og førsteplata deres fra to år tilbake kom ut til strålende kritikker. I 1816 samles trådene og veves sammen til et fengslende univers av akustisk kammerpop!
Wenche Losnegård – vokal, Audun Ellingsen – bass + gjester!
1816 på Facebook
Nasjonal jazzscene, Masåva og 1816 stiller oss bak initiativet FRI KUNST – en feiring av kunstnerisk ytringsfrihet 2.- 8. mars 2020. FRI KUNST er et nettverk av kunstnere, kunst- og kulturinstitusjoner og -organisasjoner. De skriver: «Vi står sammen for å bidra til at kunstnere og kunstinstitusjoner – i alle land – skal kunne skape og utøve sin kunst fritt, uten trusler og forfølgelse. Dette er en grunnleggende rettighet og forutsetning for et fritt og demokratisk samfunn.
Vårt mål er:
– å handle aktivt og solidarisk når kunstnere utsettes for sensur, forfølgelse og trakassering,
– å bidra til økt oppmerksomhet og bevissthet i samfunnet om å ivareta den kunstneriske ytringsfriheten,
– å bevare kunstens autonomi – gjennom forsvar av «armlengdes avstand»-prinsippet i kunst- og kulturforvaltningen.»
Mer om initiativet kan du lese på deres nettsider.