Andreas Røysum Ensemble

No-borders traditional music meets cutting edge free jazz meets contemporary high art

Klarinettisten Andreas Røysum har vært en tydelig skikkelse i jazzlandskapet de siste par åra, ikke minst som initiativtaker og sjef for den motkulturelle og, må vi nesten få legge til for egen regning, fabelaktig flotte festivalen Motvind. Men også som utøver er Røysum høyt og lavt, i og utenfor landets grenser, i band som Miman, Nakama eller Marthe Lea Band, eller i samspill med fine folk som Axel Dörner og Kresten Osgood.

Nå har han samlet ni av sine beste venner i Andreas Røysum Ensemble. Her møter fascinasjonen for asiatisk og afrikansk tradisjonsmusikk den skarpe brodden i frijazz og samtidsmusikkens utstrakte formsans. Vi snakker for all del ikke om en referansetung pastisj her, men et orkester som har en sans for og verdsetter de organiske elementene i musikken. I kveld slipper bandet plate. Det blir en fest med stor takhøyde og breie smil!

Andreas Røysum – klarinett, Henriette Eilertsen – fløyte, Signe Emmeluth – saksofon, Marthe Lea – saksofon, Hans P. Kjorstad – fele, Joel Ring – cello, John Andrew Wilhite – bass, Christian Meaas Svendsen – bass, Sanskriti Shrestha – tablas, Ivar Myrset Asheim – trommer