Hilde Louise Asbjørnsen med Kaba Orchestra

Norways hottest mini-big band meets a fantastic songwriter and singer full of love

Låtene på Hilde Louise Asbjørnsen skriver spinner rundt tiden vi lever i, med feminint opprør og mennesker på flukt. Her er også hjertenære betraktninger, Asbjørnsen forteller at sangen Make Some Shine er “en kampsang for oss som føler at vi har valgt en smal sti, og trenger et spark bak for å tørre å gå videre.”. Elegant framført med Kaba Orchestra, bestående av noen av Norges ypperste jazzmusikere, kommer derfor til å legge ekstra trøkk på de fine melodiene Asbjørnsen skriver. Forkjærligheten for 1940 og 50-tallets swingjazz matcher Asbjørnsen på en prikk, og det oppdaterte lydbildet føles like friskt og relevant idag. Bandet fylte Den Norske Opera til siste seterad under Oslo Jazz festival i 2016 og for et smekkfull Kolben Kulturhus samme år.

Kaba Orchestra har som mål å ikke bare hylle den tøffe musikken fra et par generasjoner tilbake, men også å vise at musikken på ingen måte er glemt eller utdatert. Swingjazzen har etterlatt et tydelig avtrykk i jazzhistorien over hele verden, og lever i beste velgående den dag i dag. Orkesteret ble etablert i 2009 av trombonisten Kristoffer Kompen og trompetisten Erik Eilertsen – begge kjent fra ”Jazzin Babies”. Navnet har orkesteret hentet fra Oslos første jazzklubb som holdt til på Restaurant Kaba, like ved Nationaltheatret.

Denne konserten kommer til å bestå av høydepunkt fra suksesskonsertene for snart fire år tilbake, siden den gang har også nye arrangementer kommet til, både fra saksofonisten Håvard Fossum og swing-magisteren Staffan William-Olsson. Her kan du vente deg trøkk og eleganse, stor glede og kanskje en liten tåre.

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal, Atle Nymo, Håvard Fossum, Lars Frank – saksofoner, Kristoffer Kompen og Jørgen Gjerde – tromboner, Marius Haltli, Erik Eilertsen, Eckhard Baur – trompet, Svein Erik Martinsen – gitar, Anders Aarum – piano, Jens Fossum – bass, Hermund Nygård – trommer