Women in Jazz – Shannon Mowday, Tuva Halse og Miriam Kibakaya

Tre fantastiske band og en prat om å være kvinne i jazzen

  • Onsdag 22. november 2023
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210/160
  • Kjøp billett her!

A panel discussion ushers three short concerts of contemporary, Norwegian jazz

Kvelden innledes med en panelsamtale med Hedvig Mollestad, Shannon Mowday med fler. Så følger tre korte konserter med glimrende, ny musikk fra Tuva Halse Quintet, Shannon Mowday og Miriam Kibakaya Concept.

Hedvig Mollestad Thomassen er svært husvarm hos oss som bandleder, gitarist og komponist. På hyllen hjemme har hun Spellemannpriser for plater med både Hedvig Mollestad Trio og under eget navn, i kategoriene rock og åpen klasse. Vi spår hun kommer til å få en ny en for plata hun nettopp gav ut med Weejuns!

KONSERTER:

Shannon Mowday ‘Lila’ Trio
Sør Afrikanske Shannon Mowday kjenner vi som en glimrende saksofonist, komponist og leder av de store formatene. I orkester som Ensemble Denada, NDR Bigband, Trondheim Jazz Orchestra og ikke minst hennes imponerende arbeid med AOJO, Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester, som hun har løftet til et svært høyt nivå. For tiden skriver hun på bestillingsverket Colourful Houses for Bergen Bigband med blant andre Sidiki Camara på perkusjon.

Men hun trives også i mindre grupper, hennes rykende ferske utgivelse Galumphing Duo med Jørgen Bjelkerud på trombone blir hyllet av begeistrede kritikerne. Det er også stor grunn til å glede seg til kveldens trio, vi får høre tre, samspilte musikere improvisere over Mowdays komposisjoner. I dette luftige formatet kan hun få instrumentet til å synge, klukke, knurre, skravle eller jamre, Helge Liens legger på sin energiske og fortellende pianostil, mens Johannes Eick utforsker de soniske mulighetene på sin 6-strengs bass på nydelig vis.

Shannon Mowday – saksofoner, klarinett, Helge Lien – piano, Johannes Eick – bass


Tuva Halse Quintet
Der kalde vinder møter varm stein, i skjæringspunktet mellom nordisk jazz, pop og klassisk kunstmusikk finner vi Tuva Halse Quintet. Ledet an av en improviserende fiolinist og komponist fra Molde, tar de fem spennende musikerne, kjent fra prosjekter som Bento Box Trio, Bliss Quintet og I LIKE TO SLEEP, deg med på en nydelig reise, oppover, framover.

Midt i oktober slapp bandet sitt debutalbum “Two” på Jazzland Recordings, et herlig variert, melodisk album som makter spenningen i det melankolske og sentimentale helt til det intense og insisterende. Resultatet er et særegent og ekspressivt uttrykk i et kontrastfylt univers.

Dette skriver Torkjell Hovland, Ballade, om plata: «Frå første låt «Zeptember» er det det solide musikarhandverket som skin i mot oss. Og då særleg frå Halse sjølv. Ho har ei tydeleg bumerke i spelet sitt, prega av både folkemusikkstilar, jazzfele og det vi kanskje kan kalle ECM-fele. Halse skaper melodiar og linjer, men aller mest så skaper ho ulike rom i musikken. […] La klangen av Tuva Halse Quintet varme opp stova i haustkulda!»

Tuva Halse – fiolin, Oscar Andreas Haug – trompet, Benjamín Gísli Einarsson – piano, Gard Kronborg – bass, Øyvind Leite – trommerMiriam Kibakaya Concept
Fra det ukompliserte og nære til det mørke som insisterer med rå kraft! Miriam Kibakaya Concept er lyden av den nordiske jazzscenen blandet med fengslende groove, en leken jazzing i popland med nesa vendt mot sør. Hjertet av musikken er listig og cool, men kanskje mest av alt fortellende. Lytteren ønskes velkommen inn i et univers hvor ønsket er å bevege, både kroppen i takt med rytmen og det som rører seg i vårt indre.

Debutalbumet Roots kom ut på Jazzland tidligere i år til gode kritikker, særlig den melankolsk-vakre stemningen blir nevnt, den flotte, noen ganger ordløse vokalen og Tuva Halses spennende fiolinspill.

Mange nye låter er allerede skrevet til neste utgivelse, vi regner med vi får høre flere av dem denne kvelden.

Miriam Namtero Kibakaya – vokal, Zakarias Meyer Øverli- saksofon, Tuva Halse – fiolin, Benjamín Gísli – piano, Andreas Svabø – kontrabass, Øyvind Leite – trommer


Foto: Big Dipper, Helge Lien, Marius Beck Dahle og Margit Rønning Omholt

Konserten er et samarbeid mellom OKWorld, Nasjonal jazzscene, Samspill og Kulturkollektiv DIWAN 

Alle tre artistene samlet i en spilleliste på Spotify