En hyllest til Sidsel Endresen

I sommer fylte Sidsel Endresen 60 år. Bli med på feiringen av Norges store jazzdronning!

  • Fredag 9. november 2012
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

foto: CF-Wesenberg@kolonihaven.no

I sommer fylte Sidsel Endresen 60 år. Det feires med en to-dagers minifestival på Victoria

Sidsel Endresen omtales som Norges vokaldronning og har i en årrekke hatt en svært sentral posisjon på den norske så vel som den internasjonale jazzscenen. Hun har vært banebrytende innenfor vokalimprovisasjon, og anses som en av de viktigste stemmene og stilskaperne innenfor såkalte utvidete vokalteknikker. Endresen er i dag, ved siden av sin karriere som utøvende musiker, ansatt som professor ved Norges Musikkhøgskole. Hun har i mange år jobbet der som pedagog, og har undervist og inspirert kjente navn som Solveig Slettahjell, Live Maria Roggen, Kristin Asbjørnsen, Beate Lech og Lisa Dillan for å nevne noen.
Sidsel Endresen startet sin karriere i soulbandet Chipahua og i Jon Eberson Group, og har etter dette hatt flere egne band og jobbet mye i soloformat. Duoprosjektet med Bugge Wesseltoft gjorde stor suksess og resulterte i flere plater, og i bandene Merriwinkle med Christian Wallumrød og Helge Sten, og ESE med Eldbjørg Raknes og Elin Rosseland, begynte Endresen virkelig å briljere som vokalkunstner. Videre har Endresen gitt ut to solo-utgivelser på ECM med Nils Petter Molvær, Django Bates og Jon Christensen og «Undertow» med bl.a. Audun Kleive og Roger Ludvigsen. Hun har gjort diverse friimproviserte duo- og triosamarbeid samt plateutgivelser med Jan Bang og Erik Honoré, Humcrush, Håkon Kornstad, Jim Black og Bram Stadthouders, Speeq og i seneste tid i duo med Stian Westerhus,(kritikerrost utgivelse Didymoi Dreams /Rune Grammofon 2012.) Hun har også stått for 5 større bestillingsverk og laget musikk til 11 danse- og teater-oppsetninger.
Sidsel Endresen har i sin karriere fått mange utmerkelser og priser, blant annet Buddyprisen, Radka Toneffs minnepris, 4 Spellemannspriser, Kongsberg Jazzfestivals Store Musikerpris og hun har vært nominert til Nordisk Råds Musikkpris i 2001 og 2011.

8. november: Sidsel Endresen med improensemble

Sidsel Endresen har alltid vært en artist som tenker framover og som utvikler og videreutvikler musikalske uttrykk. Denne kvelden har hun invitert med seg både tidligere og helt nye samarbeidspartnere til en konsert med stort improensemble. På tangenter finner vi Christian Wallumrød som tidligere har jobbet med Endresen i bandet Merriwinkle. Wallumrød er en av våre mest respekterte musikere og komponister med utallige musikalske prosjekter og spennende samarbeid i bagasjen. Eivind Lønning på trompet og Eivind Reinertsen på saksofon utgjør duoen Streifenjunko som er et av de mest spennende nye tilskuddene på den norske improscenen. De har tidligere spilt sammen med Endresen i trioformat. Vilde&Inga er en ung strykerduo som studerer ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. De har allerede rukket å gjøre flere konserter både nasjonalt og internasjonalt, men dette blir første gangen de spiller med Sidsel Endresen.
Sidsel Endresen  (vokal), Christian Wallumrød (tangenter), Espen Reinertsen (saksofon), Eivind Lønning (trompet), Vilde Sandve Alnæs (fiolin), Inga Margrete Aas (bass)

9. november: En hyllest til Sidsel Endresen!

Denne kvelden skal vi virkelig feire vår alles kjære vokaldronning, og har invitert flere av Endresens samarbeidspartnere og musikalske venner. Det blir mange hyggelige gjensyn og gjenhør, og fine musikalske innslag. Fiona Talkington fra BBC skal lede oss gjennom kvelden, og både Solveig Slettahjell, Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær, Live Maria Roggen, Håkon Kornstad, Stian Westerhus, Eldbjørg Raknes, Emilie Christensen, Django Bates, Audun Kleive og Jan Bang står på scenen denne kvelden.

FESTIVALPASS TIL BEGGE KVELDER KAN DU KJØPE HER – kr 300/240