Uri Caine Trio

Fantastisk kvalitet fra New York

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 270/220
  • Kjøp billett her!

Acoustic New York trio with one eye on history and one looking straight ahead

Den New York-bosatte pianisten Uri Caine er en mann med mange jern i ilden. Over tretti plateutgivelser under eget navn, en rekke verk for såvel symfoniorkester og kammerorkester som mindre ensembler, samarbeid med John Zorn, Arto Lindsay, Dave Douglas – de fleste kan bli andpustne av mindre! Han er like hjemme i en konsertsal, med Bach og Mahler på notebrettet, som på jazzklubber.

Tiden flyr. Det er snart tolv år siden Uri Caine besøkte Victoria sist. Den gangen var det med sin elektriske trio, inspirert av groovende syttitalsfusion. Nå er det den mest klassiske av alle jazzformater som gjelder: den akustiske pianotrioen! Ved siden av seg på scenen har han den erfarne bassisten Mark Helias, som blant mye annet har spilt med Anthony Braxton og Dewey Redman, og den utrolig allsidige trommisen Ben Perowsky med alt fra John Scofield til Rufus Wainwright på cv-en.

Uri Caine trio spenner opp et stort og stramt lerret der jazzen får blande farger med klassiske former og moderne linjer. Vi ser fram til en variert kveld og skyhøy kvalitet!

Uri Caine – piano, Mark Helias – bass, Ben Perowsky – trommer

Foto: Bill Douthart