Uhørt! Ükya + Treverket

Ferske lyder!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • Gratis inngang!
  • Gratis inngang!

Uhørt! er Victorias konsertserie for unge jazztalenter. Her er det alltid frisk musikk, bra publikum og gratis inngang! Dørene åpner kl 19.00 og konsertstart 20.00. 

Ükya

Ükya er en akustisk trio som jobber med fritt improvisert og komponert musikk. Besetningen trombone, akustisk barytongitar og trommer/perkusjon, skaper en ramme for et idiosynkratisk uttrykk. Musikerne har bakgrunn fra jazzlinja ved NTNU og musikhögskolan i Göteborg og kan blant annet høres i Paal Nilssen-Love XL-unit, Jafs, Neptuns Habit og Kristian Enkerud Lien ensemble. Bandet spiller eksentrisk, nesten punkete og med en antivirtous tilnærming til musikk, og finner inspirasjon i å arbeide med koreansk tradisjonsmusikk, europeisk kunstmusikk, jazz og britisk improvisasjonsmusikk, dette resulterer i fri form, rigorøs organisering av lyd og lyrisk spill.

Emil Bø – trombone, Kristian Enkerud Lien – gitar, Michael Lee Sørenmo – trommer

Treverket

Treverket består av en bukett med kreative musikere som kommer ut fra jazzmiljøet i Bergen, ledet av Mathias Marstrander og Martin Hjetland. Musikken har sine røtter i den nordiske jazztradisjonen, men låner referanser fra både country, bluegrass, poprock og friimprovisasjon. Resultatet er fengende, melodisk og utforskende septettjazz, krydret med svevende pedal steel og synthesizere. Treverket slipper debutalbumet “Tapte sjelers dal” på Eget Selskap i mars 2023 og spiller plata for dere denne kvelden!

Gard Hvammen – piano, Andreas Hatzikiriakidis – trompet, Jonas Flemsæter Hamre – saksofon, Aksel Ø. Røed – saksofon, Mathias Marstrander – gitar, Øystein Høynes -bass, Martin Hjetland – trommer