Jørn Øien – Cosmopolitan

Jørn Øien hyller Joe Zawinul med nye låter!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240/190
  • Kjøp billett her!

Jørn Øien pays tribute to Joe Zawinul with powerful new material!

I løpet av livet hender det noen ganger at du føler musikkens kraft på kroppen. At du blir satt ut av musikken du hører og alt stopper opp. Det eneste som betyr noe er tonene som treffer deg, der og da. Da en 16 år gammel Jørn Øien hørte Joe Zawinul og Weather Report for første gang, var det som et lynnedslag. Her hørte han toner som minnet om folkemusikk og instrumenter fra fjerne himmelstrøk som mikset sammen med jazz og rock. Øien har i 30 år markert seg som en improvisatør og tonekunstner helt i toppsjiktet av det norske jazz- og musikkmiljøet, og Zawinul har preget musikken hele veien.

Albumet «Cosmopolitan» er en hyllest til Joe Zawinul og hans musikalske arv. Zawinul regnes som en av pionérene innenfor fusjonen mellom jazz-rock og world music, først og fremst gjennom sine egne band Weather Report og Zawinul Syndicate, men også som viktig bidragsyter for Miles Davis på de grensesprengende albumene «Bitches Brew» og «In a Silent Way».

Til albumet som slippes i mars, har Øien komponert åtte låter med tidvis sterke preferanser og musikalske hint til hans soniske og kompositoriske univers. Låtene er en frisk miks av jazz, samisk folkemusikk og joik, samt afrikanske folkemusikk. Et heltent superlag av musikere fusjonerer heftige groover og deilige synthklanger, og forvalter Zawinuls arv på den beste måte.

Jørn Øien – keyboards, Magnus Bakken – saksofon, Audun Erlien – bass, Sidiki Camara – perkusjon, Rune Arnesen – trommer

Foto: Magnus Bakken