Uhørt! Moskus

Vinnerne av Grappas debutantpris slipper plate!

  • Onsdag 5. september 2012
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • Gratis inngang
  • Gratis inngang

Moskus har sine musikalske røtter godt plantet i veldrenert kammerjazz-jord, men henter næring fra alt fra salmer til Ivo Caprino, fra Paul- og Carla Bleys musikk til nattlige skiturer på Dovrefjell, fra postrock, franske pannekaker og gospel.

Pianist Anja Lauvdal, bassist Fredrik Luhr Dietrichson og trommeslager Hans Hulbækmo er alle tidlig i tjueårene, og har sin bakgrunn fra det kreative miljøet på Jazzlinjen ved Konservatoriet i Trondheim. Anja og Hans har tidligere gjort seg bemerket som medlemmer i de kritikerroste rockebandene Your Headlights Are On og The Avalanche/Snøskred. I 2011 vant Moskus Grappas debutantpris som første jazzband noensinne.

Moskus kombinerer et personlig og modent uttrykk man vanligvis finner hos langt eldre musikere med ungdommelig energi og fordomsfri åpenhet. De er et veldig dynamisk band, som veksler helt uanstrengt mellom utagerende lek og innoversøkende alvor, mellom fri improvisasjon og komponert materiale. Alle tre medlemmene fremstår som likeverdige, og alle bidrar som komponister.

Moskus slipper debutalbumet “Salmesykkel” (synonym for Harmonium/trøorgel/pumpeorgel) denne kvelden, som ble innspilt i legendariske Atlantis Grammofon Studio – et av de eldste studioene i Stockholm, med tekniker Micke Herrström i januar 2012.

Anja Lauvdal (piano.), Fredrik Luhr Dietrichson (bass), Hans Hulbækmo (trommer)

Les anmeldelsen av plata i Dagsavisen