Uhørt! Leirblaa + Tvuru

To hypnotisk fine band – helt gratis!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • Gratis inngang!
  • Utsatt!

På grunn av den sosiale nedstengingen av Oslo er konserten med Leirblaa og Tvuru utsatt. Ny dato kommer når vi har fått den på plass!

Expressive moods and lyrics + knotty guitar trio off the beaten track.

Jazz med tekster på trøndersk er det ikke så ofte man støter på. Da er det bra vi har band som Leirblaa. Kvartetten så dagens lys i 2018 og består av fire studenter ved jazzlinja i Trondheim – noen av dem kjenner vi allerede fra grupper som Skurkar og I like to sleep. Etter eget utsagn bedriver Leirblaa visejazz, det vil si tekstdreven og intim musikk med vekt på klanglig samspill og stemninger. Av og til aner man noe folkemusikkaktig som ligger og vaker rett under vannskorpa, andre ganger går tankene i retning musikkteater. Bandet har spilt mye sammen de siste årene, så mye som det har latt seg gjøre, og det høres!

Jakob Leirvik – vokal, Jenny Frøysa – saksofon, Amund Storløkken Åse – vibrafon, August Glännestrand – trommer

Leirblaa på Facebook: https://www.facebook.com/Leirblaa og på SoundCloud: https://soundcloud.com/user-896610534

Foto: Margit Rønning Omholt

Ei tvuru er et tradisjonelt, litt knortete røreredskap som ser ut som noe en ekspansiv perkusjonist fint kunne hatt i stikkebagen sin. Med andre ord et ikke helt upassende navn på kveldens band. Trioen Tvuru spiller nemlig musikk som favner elementer fra både norske og østlige improvisasjonstradisjoner i tillegg til kunstmusikken. Her er stemninger, småstubber, hele låter og fritt improviserte strekk. Det er dynamisk og kontrastfylt, og et godt stykke unna et standard gitartrioformat. Tvuru har medlemmer med bakgrunn i Fieh, Lille Balkong og Paper Dog og har blitt omtalt som et hypnotisk og energisk liveband. Debutalbumet er rett rundt hjørnet. Er vi riktig heldige, ligger det klar på disken i april når Tvuru inntar Victoria!

Andreas Andersen – gitar, Henrik Sandstad Dalen – bass, Ola Øverby – trommer

Tvuru på Facebook: https://www.facebook.com/tvurutrio/ og på SoundCloud: https://soundcloud.com/tvuru