Trondheim Voices – Songs around the world

Vokalsk verdensmusikk

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 270/220
  • Kjøp billett her!

World spanning music and a groundbreaking vocal ensemble

Det improviserende vokalensemblet Trondheim Voices ble stiftet i 2001, og i løpet av de drøye to tiårene siden har de strukket strikken og utvidet grensene for hva som er mulig for en gruppe sangere å gjøre. Musikk har blitt komponert for ensemblet, koreografi instruert og ny teknologi utviklet, alt for å sørge for at Trondheim Voices alltid ligger helt fremst i feltet og drar!

Songs around the world av svenske Lina Nyberg og Josefine Lindstrand er spesialkomponert for Trondheim Voices og den danske perkusjonisten Michala Østergaard-Nielsen. Verket hadde premiere på Umeå jazzfestival høsten 2021 og er skrevet med utgangspunkt i tekstfragmenter fra kunstnere over hele kloden: Iran, Island, Canada, Japan, Egypt, Sør-Afrika og Brasil. Disse tekstene er jordsmonnet som melodiene, improvisasjonene og de musikalske prosessene gror ut av – alt vevet sammen for å ta publikum med på en reise rundt i verden. En vakker og verdensomspennende konsertopplevelse!

Lina Nyberg, Josefine Lindstrand – vokal, Michala Østergaard-Nielsen – trommer. Trondheim Voices: Heidi Skjerve, Tone Åse, Siri Gjære, Ingrid Lode, Anita Kaasbøll, Siril Malmedal Hauge