Hyllestkonsert til Sidsel Endresen – FÅ BILLETTER!

En hyllest til Sidsel Endresen

  • Lørdag 1. oktober 2022
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240
  • Få billetter!

I sommer fylte Sidsel Endresen 70 år og det må feires! Endresen er en innovativ og grensesprengende vokalist og musiker, og har i over 40 år hatt en svært sentral posisjon på den norske så vel som den internasjonale musikkscenen.

Hun har vært banebrytende innenfor vokalimprovisasjon, og anses som en av de viktigste stemmene innenfor utvidete vokalteknikker. Endresen er i dag, ved siden av sin karriere som utøvende musiker, ansatt som professor ved Norges Musikkhøgskole.

Arbeidet hennes har vært i konstant bevegelse, fra fusion- og kammerjazz-inspirerte ting på 80- og 90-tallet, til friere uttrykk med improvisert fokus fra midten av 90-tallet fram til nå. Hun har samtidig beveget seg fra større formater til utforsking av solo-, duo- og trioformater. Endresen har gitt ut flere album med egne prosjekter på blant annet Sony, ECM og Rune Grammofon, og har hatt suksessfulle samarbeid med Bugge Wesseltoft, Jan Bang og Erik Honoré, Humcrush, Håkon Kornstad og Stian Westerhus. Endresen har komponert musikk til flere danse- og teateroppsetninger, samt stått for flere større bestillingsverk. Bare for å nevne noe fra en innholdsrik og unik karriere.

Denne kvelden samler vi flere av hennes samarbeidspartnere til en hyllestkonsert. Nils Petter Molvær, Stian Westerhus, Helge Sten, Vilde&Inga, Bugge Wesseltoft, Torun Eriksen, Jan Bang, Erik Honoré, Propan Duo og Håkon Kornstad, stiller alle på scenen i ulike konstellasjoner denne kvelden for å hedre jubilanten. Dette blir en fantastisk hyllest til en av våre mest markante stemmer.

Foto: Knut Utler