Tracking roots

Poesiprogrammet

  • 18 år. Dørene åpner kl 17.30
  • 150,-
  • Kjøp billett her!

Årets poesiprogram tar utgangspunkt i Heather Raffos tekster om røtter og forankring, om å stå godt plantet eller savnet etter og jakten på tilhørighet. Heather Raffo står med ett bein i den amerikanske og ett bein i den irakiske kulturen. Hun har vokst opp med flere kulturtradisjoner og vil presentere tekster rundt det som foregår i dette kulturelle spenningsfeltet. Sammen med musikerne Kouame Sereba og Javid Afsari Rad har hun satt sammen et program til årets Rumifestival.

UTØVERE: Heather Raffo (US), Javid Afsari Rad, Kouame Sereba (IV), Torgrim Mellum Stene

Arrangør er Oslo International Rumi Festival, sesongkort gjelder ikke.

Heather Raffo er skuespiller og dramatiker, kjent for å skrevet og spilt i 9 parts of desire, et nærgående og dokumentarisk stykke om ni irakiske kvinner, som gjorde stor suksess Off Brodway og Off West End i 2003. Sterkt inspirert av en tidligere reise for å besøke familien i Baghdad og basert på intervjuer, tok arbeidet med forestillingen henne dypt inn i det irakiske samfunnet både i og utenfor Irak. Heather er mottaker av bl.a Lucille Lortel Award, samt de prestisjetunge Susan Smith Blackburn – og Marian Sedes-Garsom Kanin playwriting awards, underviser, har spilt i film og teater og har nylig skrevet Librettoen for en opera om en amerikansk soldat som tjenestegjorde i Fallujah i 2004.

Javid Afsari Rad har studert musikk både i Iran og ved Universitetet i Oslo, og regnes internasjonalt som en av de aller beste i dag på det gamle persiske instrumentet santur som han trakterer med personlig varme, innlevelse og følsomhet. I 2007 grunnla han Rumi Ensemble.

Kouame Sereba er multiinstrumentalist, perkusjonist og sanger fra Elfenbenskysten. Han har bodd og arbeidet i Norge i en mannsalder og fikk under Folke:Larm 2009 prisen som årets folkemusiker. Han har turnert over hele verden og har medvirket på flere ti-talls CD-utgivelser.

Torgrim Mellum Stene er skuespiller, fortellerkunstner og resitatør. Han har de senere årene resitert norske gjendiktninger av verkene til Rumifestivalens besøkende lyrikere.