The Deciders

Frijazz Q-tips

  • Fredag 11. oktober 2013
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 150/100
  • Kjøp billett her!

Å høre på The Deciders´ debutalbum, kjennes ut som en revitalisering av ørene. Vi sitter igjen med inntrykket av å ha opplevd ren energi, til tider brøt vi ut i latter av hvor smart og fett dette er! Med sentrale musikere fra tre hotspots for improvisert musikk, Berlin, Stockholm og Oslo, har dette bandet utviklet seg til et briljant kraftsentrum av Nord-Europeisk improvisasjonskunst. Det låter heftig og nytt, morsomt og engasjerende.

Berlinduoen Mahall og Dörner er blant sin generasjons mest bejublede improvisatører. Sammen f.eks. med Die Entausschung/ Monk´s Casino, men også hver for seg har de satt dype spor i Berlins evig utviklende musikkmiljø.

Svenskene Ljungkvist og Fält er blant de mest anerkjente og særegne musikere i Norden i dag, og har henført publikum over hele verden med sterke band som Atomic og Bobo Stenson Trio. Bassist Vågan har i et-og-et-halvt tiår spilt for massene med band som MOTIF, Bugge Wesseltofts NCOJ og noen dusin andre. Sammen er de semtex, se dem og bli overbevist!

Axel Dörner – trompet, Rudi Mahall – bassklarinett, Fredrik Ljungkvist – saksofoner og klarinetter, Jon Fält – trommer, Ole Morten Vågan – bass