The Cosmolodic Orchestra

Opplevelsesrik reisemusikk

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 220/170
  • Kjøp billett her!

Folktunes sent into space

Jazz i Norges Terje Mosnes sier i sin anmeldelse av plata «…smart tenkt, mesterlig blandet, og båret oppe av de gode blandingers fornemste egenskap: alle de ulike enkeltfaktorene…». Med et stjernelag av musikere har komponist og gitarist Stein Urheim åpnet opp sin kosmologiske utforskning av mikrotonalitet og referansetung inspirasjon. Resultatet er blitt en fascinerende presentasjon; her er opplevelsesrik reisemusikk, store, vakre landskaper mettet med inntrykk, fra folketoner til turer i verdensrommet som tar godt tak i lytteren. «Musikken forundrer og forbløffer, den er gnistrende original» skrev Fredrik Wanderup i Dagbladet om den forrige plata, det gjelder også her.

De seks musikerene får virkelig blomstre med sine særpreg og bidrar til en elektroakustisk lytterfest, både atmosfærisk og groovy med nikk til Pink Floyd, Can og den elektriske Miles Davis, så vel som Harry Partch og Eivind Groven, på en sal av americana.

Mari Kvien Brunvoll – vokal, Per Jørgensen – trompet, vokal, Stein Urheim – gitarer, vokal, Kjetil Møster – saksofon, Ole Morten Vågan – bass, Kåre Opheim – trommer