Fire! Orchestra

Ny ankomst fra Skandinavias superorkester

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 240/190
  • Kjøp billett her!

A new arrival of Scandinavia’s experimental supergroup

Mats Gustafsson har dessverre blitt syk, men resten av FIRE Orchestra og supervikar Anna Högberg er klar til å sette fyr på Victoria!

Kan man klassifisere orkestre på samme måte som i naturen? Kanskje ikke, men hvis det var mulig, ville Fire! Orchestra trolig vært kjernepensum på masterstudiet i musikkbiologi. Der andre orkestre gjerne holder på og finsliper et format til det glitrer, er Fire! Orchestra et helt annet beist: En levende organisme som vokser og ekspanderer, og trekker seg sammen når det trengs. Fra en kjerne som kvartett, til et nesten abnormt 28-mannsorkester, tilbake til det nåværende stadiet som har en evolusjonær trivselsvekt på rundt halvparten så mange.

Den nye utgaven har på ingen måte kvittet seg med frijazzen eller psykedelikaen eller støyen, men nå sender de strykerne til frontlinja, sammen med vokalveteranene Wallentin og Jernberg. Bakom kvernes det ut langsomme riff og frenetisk treblås, alt i den frie harmoniens navn. Vi kan allerede høre dem i det fjerne. Snart ruller de inn i ditt habitat.

Mariam Wallentin — vokal, Sofia Jernberg — vokal,  Anna Lindal — fiolin, Josefin Runsteen — fiolin, Katt Hernandez — fiolin, Leo Svensson — cello, Alexander Zethson — piano, Per Texas Johansson — klarinett, Christer Bothén — klarinett, Isak Hedtjärn — klarinett, Susana Santos Silva — trompet, Mats Gustafsson — saksofon, Johan Berthling — bass, Andreas Werliin — trommer, Mikael Werliin — lyd