The Core

Ny plate fra legendarisk kvartett!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 320/270/220
  • Kjøp billett her!

Legendary Norwegian quartet celebrating their new album – first in 11 years!

Kvartetten The Core består av Kjetil Møster, Erlend Slettevoll, Steinar Raknes og Espen Aalberg. De har spilt konserter litt av og på de siste årene, som de fleste slike band der medlemmene har flere jern i ilden enn de kan telle. Nå har toget heldigvis kommet ordentlig opp i fart igjen. Bandet feiret sitt 20 årsjubileum på Victoria for et par år tilbake, og nå slipper de sitt niende album, «Roots», 11 år etter forrige utgivelse på det anerkjente svenske selskapet Moserobie records!

The Core ble dannet i 2001 da musikerne møttes under felles studier ved Jazzlinja i Trondheim. Grunnideen var en jazzkvartett som bygget videre på arven fra Jan Garbareks musikk rundt Afric Pepperbird og Sart, ECM 1970 og 1971. Garbarek var på sin side svært påvirket av John Coltranes 60-tallsperiode. Denne kjernen i inspirasjon, sammen med det sene 90-tallets akustiske strømninger i jazzen, dannet grunnlaget for The Core’s tidlige musikk.

Med et selvkomponert repertoar i bunn har The Core sitt uttrykk utviklet seg i takt med musikeres nye erfaringer. Den nye plata har et tydelig «The Core» preg: Kraftfull modal-jazz, men har nå også et mer melodisk og aktivt samspill. I det energiriket bor det en stormende kraft, Erlend Slettevolds piano jager Kjetil Møsters saksofon ut på de bratteste klipper. Der i dypet groover rytmeseksjonen Steinar Raknes og Espen Aalberg i et heftig, dypt mørke.

Dette er ikke coolt, det er brennhett!

Kjetil Møster – saksofon, Erlend Slettevoll – piano, Steinar Raknes – bass, Espen Aalberg – trommer


Foto: Andreas Mareliussen