Julian Lage Trio

– sparker opp dørene til våren!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 360/310/260
  • Utsolgt!

Expressive songwriting and profound interplay from one of the best guitar trios today!

Julian Lage har blitt omtalt som et av jazzens største talenter i mer enn 25 år nå. Imponerende, ikke minst siden han er født i 1987 og dermed, etter litt kjapp hoderegning, fortsatt bare er 36 år gammel, men også fordi det er temmelig store forventninger å ha hengende over seg i så lang tid. Barnestjerner har det som kjent med å slukne på vei gjennom tenåra, hvis de da ikke eksploderer i et gnistregn av uheldige omstendigheter. Men Lage dundret gjennom og er i dag trygt plassert i den ypperste eliten av amerikanske jazzmusikere.

Selv om de store gitarheltene som Metheny, Scofield, McLaughlin og Frisell fortsatt er konger på haugen, presser nye generasjoner på bakfra, og aller fremst i køa står Julian Lage som den naturlige arvtakeren, klar til å fylle store sko og konsertsaler. I likhet med det nevnte firkløveret kombinerer han bred publikumsappell og groovy meloditeft med nok chops og sofistikert musikalitet til å tilfredsstille de aller mest kresne i lokalet. Ikke minst er dette tydelig i konsertsammenheng, der et gjennomgående ungt publikum lar seg begeistre av Lages kledelig tilbakelente gitarheltpositur og en krisp og klar gitarlyd med fløyelsmyk fuzz rundt kanten.

Da Julian Lage var på Victoria i 2022 hadde sykdom kuttet bandet ned til en duo med bassist Jorge Roeder – som i tillegg til egne band blant annet også spiller med Lage og John Zorn i The New Masada Quartet – denne gangen satser vi på at trioen holder helt inn, og at vi også får med oss Bad Plus-trommis Dave King på scenen. Uansett format er konsertene med Julian Lage alltid drivende, tette, svette og ikke minst utsolgte affærer. Det kan med andre ord lønne seg å være tidlig ute.

Julian Lage – gitar, Jorge Roeder – bass, Dave King – trommer

Foto: Noah Torralba