The Core 20 år

Bursdagsfeiring!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 270/220
  • Kjøp billett her!

Legendary Norwegian quartet celebrate their twentieth anniversary

Kvartetten The Core har eksistert i tjue år, litt av og på som de fleste slike band der medlemmene har flere jern i ilden enn de kan telle. Etter åtte album, det siste var Party i 2010, ble aktiviteten mer sporadisk, noe som muligens kan forklare hvorfor dette faktisk er første gang de spiller på Victoria. Men nå er de her, i fullt jubileumsmodus og fortsatt med den store partyhatten på!

I 2001 samlet trommeslageren Espen Aalberg en glad gjeng fra jazzlinja i Trondheim til første øving. Målet var et band i ånden til Albert Ayler, Pharoah Sanders og naturligvis sein Coltrane. I tillegg hentet de inspirasjon fra afrikanske rytmer, funk og, etter hvert, indisk musikk. Resultatet ble som de fleste vet, potent, intenst og sjelegroovende og førte bandet verden rundt, med klippekort til festivaler på fem kontinenter. The Core har har alltid knyttet til seg andre musikere til forskjellige prosjekter – Håkon Kornstad, Jonas Kullhammar, Fateh Ali – men kjernen har alltid vært den samme. Derav navnet.

Det er den samme glade gjengen fra 2001 som kommer til Victoria i kveld for å feire to tiår i jazzens tjeneste. Tiden går, The Core består!

Kjetil Møster – saksofon, Erlend Slettevoll – piano, Steinar Raknes – bass, Espen Aalberg – trommer