Sky Music – En hyllest til Terje Rypdal

Inspirasjonen gnistrer igjen!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.00
  • 340/290
  • Kjøp billett her!

A tribute to the greatest Norwegian guitar player of them all

Man kan vel trygt si at det ikke finnes en norsk gitarist som har hatt større påvirkningskraft enn Terje Rypdal. Stilskaper, ECM-bærebjelke og forbilde for generasjoner av norske jazzmusikere; beundret og respektert av storheter og likemenn som Jeff Beck og Bill Frisell, langt utover landegrensene, helt over til solsvidde LA der tenåringen Nels Cline prøver å finne en platesjappe som har siste rypdalskiva. Hollywoodfilm, symfonier, den hvite skjorta på Sammen for livet-konserten. Joda, Terje Rypdal er en vaskeekte legende!

I 2017 rundet mannen 70 år og ble behørig feiret. Plateselskapet Rune Grammofon ga ut en hyllestplate der et elitelag av musikere fra inn og utland, deriblant Jim O’Rourke, David Torn og nevnte Frisell og Cline, spilte Rypdal så det dirret i musikkhistorien. Nå har vi endelig klart å samle den harde kjernen i prosjektet, selveste Sky Music-bandet, på scenen for aller første gang. De er den møreste indrefileten i norsk musikkliv, de er klare, og de er ekstremt spillesugne! Vi kan allerede kjenne hvordan det sitrer og suser av forventning der ute. Noe er på gang.

Hedvig Mollestad – gitar, Even Helte Hermansen – gitar, Ståle Storløkken – tangenter, Ingebrigt Håker Flaten – bass, Gard Nilssen – trommer